Novinky - 03.01.2021 23:05

Zloženie Premier League s jedným prekvapením i otáznikom

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Twitter

Už tradične sa fanúšikovia po finálovom zápase Majstrovstiev sveta PDC dozvedeli, na koho sa môžu tešiť v novom ročníku šípkarskej Premier League. Istú miestenku mali štyria najvyššie postavení v rebríčku Order of Merit. K nim pribudli ďalší šiesti hráči, keďže sa prestížna súťaž vracia k pôvodnému formátu.

Posledné dva roky totiž v Premier League hralo deväť stabilných hráčov, pričom na každej zastávke nastupoval aj jeden vyzývateľ. Tento rok to však bude inak. Organizácia PDC sa rozhodla vrátiť k starému formátu desiatich stálych účastníkov, ktorí zabojujú o prestížnu trofej. O účasť sa nemusela strachovať trojica Gerwyn Price, Michael van Gerwen a Peter Wright. Traja najvyššie postavení hráči rebríčku Order of Merit mali istú miestenku prakticky už pred Majstrovstvami sveta. V ohrození však bol štvrtý v poradí Rob Cross, ktorý o svoju pozíciu mohol prísť, no napokon sa tak nestalo. Aj Angličan si teda Premier League zahrá a to spoločne s ďalšími elitnými šípkarmi.

V roku 2021 dostanú príležitosť aj rebríčkovo vysoko postavení hráči ako Nathan Aspinall, Gary Anderson či Dimitri van den Bergh. Chýbať nebude ani minuloročný šampión Glen Durrant. Najväčším prekvapením v nominácii je zatiaľ Jose De Sousa, ktorý tento rok podával skvelé výkony a zaujal aj organizátorov prestížnej súťaže. Desiata miestenka zostáva otvorená, keďže sa Premier League nezačne v tradičnom termíne začiatkom februára. Čakať sa zrejme bude až do Veľkej noci, kedy by mohli byť v halách opäť aj diváci. Dovtedy by malo byť známe aj desiate meno, ktoré bude pravidelne nastupovať v očakávanej súťaži.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora