Novinky - 16.01.2021 13:44

Taylor o van Gerwenovi: Ľudia sa ho už neboja

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Dartsnews.com

Holandský šípkar Michael van Gerwen na uplynulých Majstrovstvách sveta po dlhých rokoch stratil post svetovej jednotky. Na šampionáte vypadol vo štvrťfinále, keď nestačil na domáceho Dava Chisnalla, ktorému podľahol hladko 0:5 na sety. K strate najvýhodnejšej pozícii v rebríčku sa vyjadril aj legendárny Phil Taylor.

Legenda tohto športu si myslí, že sa ostatní hráči dostávajú na level van Gerwena: „Ľudia sa ho už neboja. Keď nastaví latku, hráči sú schopní ju vyrovnať. Je to rovnaké ako v snookri či v boxe, už z neho nie sú rozrušení,“ vyjadril sa Taylor. V názore na Holanďana pokračoval ďalej: „Takže keď zavrie na deväť alebo desať šípok, ostatní to môžu urobiť tiež. Závisí to od Michaelovej mentality, či dokáže uniesť ten tlak. Je tiež starší, má zodpovednosť. Má doma deti, čo ho môže pri hre rozrušiť, takže to závisí len na ňom.“

Niekdajší šestnásťnásobný svetový šampión tiež prirovnal van Gerwena k futbalovému Manchestru United: „Zvyknem to nazývať syndrómom Manchestru United. Ak napríklad Port Vale nastúpi proti Manchestru United, odohrajú skvelý zápas,“ vysvetlil Taylor. Holanďan sa prepadol na druhú priečku v rebríčku PDC za Gerwyna Prica. V tesnom závese je aj škótsky šípkar Peter Wright. Všetci sa najbližšie na veľkom turnaji stretnú koncom januára, keď je na programe The Masters.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora