Novinky - 26.01.2021 12:44

Price získal štyri ocenenia a ovládol šípkarský rok 2020

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/PDC.tv/Instagram

Na začiatku roka 2021 získal titul majstra sveta PDC a stal sa svetovou šípkarskou jednotkou. Walesan Gerwyn Price patril v uplynulej sezóne k najlepším hráčom, čo potvrdil aj ziskom štyroch ocenení na PDC Awards za rok 2020.

Okrem titulu svetového šampióna získal Price v minulej sezóne aj trofej za víťazstvo na World Grand Prix, World Series of Darts Finals či World Cup of Darts spoločne s krajanom Jonnym Claytonom. Na tradičnom udeľovaní cien za celý rok zabodoval a získal cenu až v štyroch kategóriách. Galavečer sa kvôli pandémii uskutočnil síce len na diaľku, no napriek tomu sa waleský šípkar môže tešiť z úspechov.

Vďaka skvelým výsledkom sa stal hráčom roka, pričom nominovaní boli ešte Michael van Gerwen, Peter Wright a Jose De Sousa. Rovnako si ho za najlepšieho šípkara sezóny zvolili aj jeho konkurenti, keď Prica uprednostnili pred De Sousom. Najprekvapivejším prvenstvom je to v kategórii ceny fanúšikov. Všeobecne je totiž známe, že Walesan nie je práve miláčikom priaznivcov, no svojimi výkonmi si vypýtal aj toto ocenenie. Celkovo dostal 32% hlasov a nechal za sebou Dirka van Duijvenbodeho (26% hlasov) a Dimitriho van den Bergha (14% hlasov).

Rovnako prvenstvo si Price pripísal aj v kategórii ProTour hráč roka, keď nazbieral takmer 100-tisíc libier spomedzi turnajov, ktoré odohral. Ide tak o najvyššiu sumu za uplynulý rok v porovnaní s ostatnými hráčmi. Na galavečeri PDC Awards bol ocenený aj Austálčan Damon Heta, ktorý bol vyhlásený za nováčika roka. Najlepším mladým hráčom sa stal Angličan Callan Rydz, zatiaľ čo najlepší televízny výkon roka podal na nedávnych Majstrovstvách sveta Dave Chisnall vo štvrťfinále proti Michaelovi van Gerwenovi.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora