Novinky - 30.01.2021 00:20

The Masters 2021: Prvé kolo patrilo papierovým outsiderom

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Po takmer mesačnej prestávke sa svetové šípky vracajú. Prvým veľkým turnajom sezóny 2021 je už tradične The Masters, ktorý sa tentokrát hrá v novom formáte. Šancu zabojovať o titul má až 24 hráčov, pričom osmička najvyššie nasadených mala počas úvodného hracieho dňa voľno. Napriek tomu prebehlo osem skvelých zápasov.

Prvý zápas novej sezóny obstarali Mensur Suljovič a Ian White. Obaja sa v prvom kole v podstate zahrievali, no o čosi horšie to išlo anglickému šípkarovi. Ten mal veľmi zlú úspešnosť zatvárania, čo Rakúšan využil a vybojoval si postup do druhého kola. V ňom sa predstaví aj Mervyn King, ktorý si v čisto anglickom súboji hladko poradil s Glenom Durrantom. Ťažší rozbeh do sezóny zažil aj belgický talent Dimitri van den Bergh. Po nepresvedčivom výkone podľahol Chrisovi Dobeymu a s turnajom sa lúči hneď v prvom kole. Naopak skvelým výkonom sa prezentoval skúsený Austrálčan Simon Whitlock, ktorý nedal takmer žiadnu šancu poľskému reprezentantovi Krzysztofovi Ratajskému a zajtra si tak zahrá s Petrom Wrightom.

Skvelý zápas následne predviedli v ďalšom čisto anglickom súboji Adrian Lewis a Michael Smith. Napriek niekoľkým vysokým záverom nasadenej deviatky sa z tesného víťazstva radoval skúsenejší šípkar. Lewis postupuje ďalej a zahrá si s Garym Andersonom. Na postup sa poriadne nadrel aj Daryl Gurney. Reprezentant Severného Írska napokon zdolal Jeffreyho de Zwaana a môže sa tak pripravovať na ďalší duel. Plný počet legov potrebovali aj Jonny Clayton a Jose De Sousa, pričom úspešnejším bol waleský reprezentant. Ten sa už môže tešiť na konfrontáciu s Michaelom van Gerwenom, ktorého pred rokom na The Masters vyradil. Večer plný víťazstiev papierových outsiderov uzavrel súboj Joea Cullena so Stephenom Buntingom. Tretí anglický duel večera odštartoval výborným výkonom šestnásty nasadený, no Bunting sa najmä vďaka prestávke do zápasu dostal. To mu ale na výhru nestačilo, a tak Cullen v sobotňajšom druhom kole vyzve novú svetovú jednotku Gerwyna Prica.

The Masters 2021, 29. januára 2021, prvé kolo, výsledky:
Mensur Suljovič (21-Rak.) - Ian White (12-Ang.) 6:3
Mervyn King (20-Ang.) - Glen Durrant (13-Ang.) 6:1
Chris Dobey (23-Ang.) - Dimitri van den Bergh (10-Belg.) 6:2
Simon Whitlock (19-Aus.) - Krzysztof Ratajski (14-Poľ.) 6:2
Adrian Lewis (24-Ang.) - Michael Smith (9-Ang.) 6:5
Daryl Gurney (11-Sev. Ír.) - Jeffrey de Zwaan (22-Hol.) 6:5
Jonny Clayton (18-Wal.) - Jose De Sousa (15-Por.) 6:5
Joe Cullen (16-Ang.) - Stephen Bunting (17-Ang.) 6:4

The Masters 2021, 30. januára 2021, druhé kolo, program:
Rob Cross (4-Ang.) - Mervyn King (20-Ang.)
James Wade (7-Ang.) - Chris Dobey (23-Ang.)
Nathan Aspinall (5-Ang.) - Mensur Suljovič (21-Rak.)
Dave Chisnall (6-Ang.) - Daryl Gurney (11-Sev. Ír.)
Michael van Gerwen (2-Hol.) - Jonny Clayton (18-Wal.)
Peter Wright (3-Škót.) - Simon Whitlock (19-Aus.)
Gerwyn Price (1-Wal.) - Joe Cullen (16-Ang.)
Gary Anderson (8-Škót.) - Adrian Lewis (24-Ang.)

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora