Novinky - 30.01.2021 23:33

The Masters 2021: Majster sveta Price suverénny, van Gerwen končí!

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Po piatkovom programe prvého veľkého šípkarského turnaja roka 2021 sa dnes do hry dostala aj osmička najvyššie nasadených. V zápasoch druhého kola predviedol suverénny výkon úradujúci majster sveta Gerwyn Price, zatiaľ čo bývalá svetová jednotka štart do novej sezóny nezvládla.

Aj dnes mal pomerne jednoduchú prácu po včerajšom dominantnom víťazstve Mervyn King, ktorý v prvom kole vyradil Glena Durranta. V prvom zápase dnešného programu vyprevadil z turnaja Roba Crossa a postúpil tak do štvrťfinále. Veľkú drámu nepripustil ani skúsený James Wade. Krajana Chrisa Dobeyho zdolal presvedčivo a môže sa pripravovať na nedeľný program. O poznanie náročnejšie to mal talentovaný Nathan Aspinall, keď ho poriadne potrápil Rakúšan Mensur Suljovič. Po výborne zvládnutom závere však postupuje Angličan, ktorý si vo štvrťfinále zahrá s Kingom. Posledným súbojom poobedňajšieho programu bol stret Dava Chisnalla s Darylom Gurneym. Počas takmer celého zápasu si šiesty nasadený držal konštantný náskok, o ktorý síce na záver prišiel, no napokon uspel a pred terčom sa tak ukáže aj v nedeľu.

Večernú časť programu otvoril súboj dvoch ostrieľaných šípkarov. V ňom napokon uspel Adrian Lewis, ktorý si poradil s finalistom uplynulých Majstrovstiev sveta PDC Garym Andersonom. Ďalším Škótom na turnaji je svetová trojka Peter Wright. "Snakebite" sa v druhom kole predstavil proti Simonovi Whitlockovi a svoj prvý zápas v roku 2021 zvládol. Vo štvrťfinále si tak zahrá s Davom Chisnallom. Novú sezónu otvoril dominantným výkonom úradujúci majster sveta Gerwyn Price. Svojho protivníka Joea Cullena pred terčom nešetril a v nedeľu si zahrá medzi osmičkou najlepších s Adrianom Lewisom. Naopak zlý štart do novej sezóny zažil Michael van Gerwen. Bývalá svetová jednotka nestačila na Jonnyho Claytona, a tak sa zopakoval scenár spred roka, kedy tiež Walesan vyradil holandského šípkara. The Masters vyvrcholí v nedeľu zápasmi štvrťfinále, semifinále a finále.

The Masters 2021, 30. januára 2021, druhé kolo:
Mervyn King (20-Ang.) - Rob Cross (4-Ang.) 10:5
James Wade (7-Ang.) - Chris Dobey (23-Ang.) 10:4
Nathan Aspinall (5-Ang.) - Mensur Suljovič (21-Rak.) 10:9
Dave Chisnall (6-Ang.) - Daryl Gurney (11-Sev. Ír.) 10:9
Adrian Lewis (24-Ang.) - Gary Anderson (8-Škót.) 10:8
Peter Wright (3-Škót.) - Simon Whitlock (19-Aus.) 10:8
Gerwyn Price (1-Wal.) - Joe Cullen (16-Ang.) 10:3
Jonny Clayton (18-Wal.) - Michael van Gerwen (2-Hol.) 10:9

The Masters 2021, 31. januára 2021, štvrťfinále, program:
Mervyn King (20-Ang.) - Nathan Aspinall (5-Ang.)
Jonny Clayton (18-Wal.) - James Wade (7-Ang.)
Gerwyn Price (1-Wal.) - Adrian Lewis (24-Ang.)
Peter Wright (3-Škót.) - Dave Chisnall (6-Ang.)

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora