Novinky - 31.01.2021 23:25

The Masters 2021: Prekvapivý víťaz Clayton získal titul aj miestenku v Premier League

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Twitter

Prvý veľký šípkarský turnaj v roku 2021 priniesol dramatické zápasy a nečakané rozuzlenie. Vo finále sa totiž stretli hráči, ktorí by ešte pred rokom na základe rebríčkového postavenia The Masters ani nehrali. Jonny Clayton a Mervyn King si to nakoniec rozdali nielen o titul, ale aj o poslednú miestenku v prestížnej Premier League.

Skvelý vstup do nedeľného programu zaznamenal skúsený Angličan Mervyn King. Ten viedol v zápase s Nathanom Aspinallom už 9:0, no následne mladík tri legy uhral. Napriek tomu z toho bolo víťazstvo skúsenejšieho šípkara, ktorý s prehľadom postúpil do semifinále. V ňom narazil na úradujúceho majstra sveta. Gerwyn Price totiž zvládol štvrťfinálový duel s Adrianom Lewisom, keď ani raz neprehrával a po prvýkrát sa na The Masters pozrel ďalej ako medzi osem najlepších. Dobrý vstup do novej sezóny prežíva aj Peter Wright. Škótsky reprezentant si poradil s Davom Chisnallom a v semifinále nastúpil proti Jonnymu Claytonovi. Ten vytvoril nový rekord v úspešnosti zatvárania, keď sa vyšplhal až na 91%, čo je pri tomto formáte najviac v celej histórii. Náročný duel s Jamesom Wadom šípkar z Walesu zvládol a predstavil sa tak medzi štyrmi najlepšími.

Semifinále bolo na programe večer a začalo sa poriadne dramatickým súbojom. Najstarší člen nedeľnej zostavy Mervyn King napokon dokázal vybojovať tesné víťazstvo nad Gerwynom Pricom a po druhýkrát sa na The Masters prebojoval do finále. V ňom si zahral s Jonnym Claytonom, ktorý si aj štvrtú výhru na turnaji pripísal v poslednom možnom legu. Medzi štvoricou najlepších zdolal Petra Wrighta a finále tak malo nečakaných aktérov. Anglicko-waleský súboj napokon dopadol lepšie pre Claytona, ktorý dokázal svojho protivníka poraziť 11: a získal tak svoj prvý veľký titul v PDC v kategórii jednotlivcov. Okrem 60-tisíc libier za víťazstvo na turnaji získal aj poslednú voľnú miestenku v prestížnej Premier League. Tú si zahrá spoločne s ďalšími deviatimi elitnými hráčmi, pričom to bude jeho prvá účasť v pozícii stáleho člena.

The Masters 2021, 31. januára 2021, štvrťfinále:
Mervyn King (20-Ang.) - Nathan Aspinall (5-Ang.) 10:3
Gerwyn Price (1-Wal.) - Adrian Lewis (24-Ang.) 10:6
Peter Wright (3-Škót.) - Dave Chisnall (6-Ang.) 10:5
Jonny Clayton (18-Wal.) - James Wade (7-Ang.) 10:9

The Masters 2021, 31. januára 2021, semifinále:
Mervyn King (20-Ang.) - Gerwyn Price (1-Wal.) 11:10
Jonny Clayton (18-Wal.) - Peter Wright (3-Škót.) 11:10

The Masters 2021, 31. januára 2021, finále:
Jonny Clayton (18-Wal.) - Mervyn King (20-Ang.) 11:8

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora