Novinky - 09.02.2021 13:22

Gawlas o krok bližšie k PDC karte

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/PDC.tv

Český talentovaný šípkar Adam Gawlas včera odohral prvú fázu kvalifikačného turnaja QSchool. V nej si viedol vynikajúco, keď všetkých päť zápasov zvládol bez problémov a postúpil tak do finálového kola. Ak by sa mu podarilo uspieť aj tam, získa kartu PDC, s ktorou bude môcť obchádzať tie najväčšie turnaje na svete spoločne s elitnými svetovými hráčmi.

Vynikajúcu formu ukázal Gawlas už v prvom zápase, keď si poradil s nemeckým šípkarom Danielom Meyerom hladko 6:0 na legy. V ďalšom dueli čelil opäť nemeckému súperovi, keď vyzval Svena Hillinga. Aj v tomto prípade však český reprezentant dokázal s prehľadom triumfovať, pričom zaznamenal víťazstvo 6:1. Rovnakým výsledkom sa skončili aj ďalšie tri zápasy talentovaného šípkara.

Tretí súboj Gawlas zviedol s Belgičanom Francoisom Schweyenom a opäť to bol dominantný výkon. Vo štvrtom zápase včerajšieho programu narazil český šípkar paradoxne na krajana Jiřího Brejchu. Ani to ho však nezastavilo v rozlete a nasledoval postup do ďalšieho kola, ktoré bolo mimoriadne dôležité. Víťazstvo v ňom by totiž znamenalo účasť vo finálovej fáze QSchool. Ani Chorvát Pero Ljubič nedokázal Gawlasa zastaviť. Ďalšie víťazstvo 6:1 na legy znamená, že český talent bude od nedele 14. februára bojovať o svoju premiérovú PDC kartu.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora