Novinky - 10.02.2021 20:55

Šípkarská legenda krok od návratu

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/PDC.tv

Spoločne s českým reprezentantom Adamom Gawlasom bojoval v posledných dňoch o PDC kartu aj legendárny Holanďan Raymond van Barneveld. Na postup do finálovej časti QSchool mal tri pokusy, pričom úspešný bol až ten posledný. O pár dní tak bude bojovať o svoj návrat medzi svetovú elitu.

Kým počas prvého hracieho dňa stroskotal v predposlednom zápase, v druhom nezvládol až posledný súboj. Dnes však potvrdil staré známe do tretice všetko dobré a vybojoval si tak miestenku vo finálovej časti PDC QSchool. V nemeckom Niedernhausene dnes mal v prvom kole voľný žreb. Následne nastúpil proti domácemu Erwinovi Ziermeierovi, ktorému uštedril debakel 6:0 na legy.

O čosi náročnejšie to mal v ďalšom kole, keď krajana Dennieho Olde Kaltera porazil 6:3 a ako jediný v tejto časti turnaja dosiahol priemer viac ako 100 bodov. V predposlednom zápase van Barneveldovi príliš nedal zabrať litovský šípkar Mindaugas Barauskas, ktorý od terča odišiel s prehrou 1:6. Na záver narazil populárny "Barney" na Belgičana Kennyho Neyensa, pričom sa po víťazstve 6:2 raduje z postupu do finálovej časti kvalifikačného turnaja. Tá sa začne v nedeľu 14. februára a predstavia sa aj dvaja českí šípkari. Po Adamovi Gawlasovi si na základe rebríčkového postavenia vybojoval účasť aj Jiří Brejcha.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora