Novinky - 17.02.2021 19:33

Gawlas získal kartu PDC! Raduje sa i šípkarská legenda

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/PDC.tv

Talentovaný český šípkar Adam Gawlas si dokázal vybojovať kartu organizácie PDC a počas najbližších dvoch rokov bude môcť štartovať na najväčších podujatiach. Svojimi výkonmi sa v kvalifikačných turnajoch QSchool prebojoval do najlepšej osmičky rebríčka Order of Merit, vďaka čomu sa raduje zo zisku karty.

Gawlasovi na úspech stačilo dnes postúpiť do semifinále, keďže ostatným súperom, ktorí sa pred českým šípkarom v rebríčku nachádzali, sa príliš nedarilo. Rozhodujúcim víťazstvom bol úspech vo štvrťfinále, keď si mladý talent poradil s Rakúšanom Rowby-Johnom Rodriguezom 6:2 na legy. V následnom semifinále Gawlas podľahol neskoršiemu víťazovi Borisovi Kolcovovi, no to mu radosť neprekazilo, keďže sa napokon umiestnil na piatej priečke rebríčka Order of Merit. Istotu karty PDC malo najlepších osem hráčov rankingu spoločne so štyrmi víťazmi jednotlivých turnajov.

Okrem Gawlasa sa z úspechu raduje aj legendárny Holanďan Raymond van Barneveld. Skúsený šípkar sa rozhodol vrátiť k tomuto športu, no na to potreboval taktiež prejsť kvalifikačnými turnajmi. Ani jeden síce neovládol, no rovnako ako český reprezentant, aj "Barney" získal kartu na základe rebríčkového postavenia, keď obsadil konečné tretie miesto. Okrem tejto dvojice sa na veľké podujatia tešia aj ďalší hráči. Kartu získali Martin Schindler, Niels Zonneveld, Zoran Lerchbacher, Michael Unterbuchner, John Michael, Robert Marijanovic a tiež víťazi jednotlivých hracích dní, a teda Geert De Vos, Geert Nentjes, Florian Hempel a Boris Kolcov.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora