Novinky - 23.02.2021 11:22

Prvá polovica šípkarskej Premier League v apríli bez divákov

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/PDC.tv/Instagram

Už v minulom roku sa prestížna šípkarska Premier League nehrala v tradičnom formáte. V marci bola kvôli začínajúcej pandémii koronavírusu prerušená a dohrávala sa na prelome augusta a septembra. Ani ročník 2021 neobídu ťažkosti v podobe organizácie jednotlivých hracích dní, a preto organizácia PDC pristúpila k ráznemu kroku.

Prvá polovica Premier League sa totiž odohrá bez divákov. Toto rozhodnutie prišlo včas, keďže štart prestížnej súťaže je naplánovaný na 5. apríla. Úvodných deväť hracích dní sa navyše odohrá v pomerne krátkom období, na rozdiel od klasického formátu. Od pondelka do piatka je v apríli na programe úvodných päť hracích dní, po ktorých bude nasledovať týždeň voľna. Ďalšie štyri hracie dni sú na programe od 19. do 22. apríla. Všetky zápasy prvej polovice podujatia sa odohrajú v Marshall Arene v anglickom meste Milton Keynes.

O osude druhej polovice súťaže sa rozhodne neskôr. Obhajcom prestížneho titulu je Angličan Glen Durrant, ktorý nebude chýbať ani v aktuálnej desaťčlennej zostave hráčov. Spolu s ním o titul zabojujú Gerwyn Price, Michael van Gerwen, Peter Wright, Rob Cross, Nathan Aspinall, Gary Anderson, Dimitri van den Bergh, Jose De Sousa a Jonny Clayton. PDC zároveň oznámila, že štart Premier League 2022 prebehne tradične začiatkom februára budúceho roka, pričom sa elitní hráči budú stretávať každý štvrtok v inom meste. Oživí sa tak klasický formát jednej z najprestížnejších šípkarských súťaží.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora