Novinky - 05.03.2021 09:11

Šípkarskí fanúšikovia opäť v pozore. Štartuje UK Open

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/PDC.tv

Po tom, čo na prvom veľkom turnaji kalendárneho roka 2021 uspel prekvapivo waleský šípkar Jonny Clayton, štartuje už dnes druhé veľké podujatie. Počas aktuálneho víkendu je totiž na programe UK Open, kde dostane príležitosť bojovať o cennú trofej až 160 hráčov. Chýbať nebudú ani českí reprezentanti Karel Sedláček a Adam Gawlas.

Zatiaľ čo čerstvý držiteľ karty PDC Gawlas odštartuje svoju púť turnajom už v prvom kole, jeho starší kolega je nasadený priamo do kola druhého. Sedláčkovi zaručuje voľný žreb na úvod turnaja postavenie v rebríčku. UK Open je špecifický turnaj práve v nasadzovaní jednotlivých hráčov. Šípkari od 97. miesta v rebríčku vyššie štartujú v prvom kole, kým hráči od 65. do 96. miesta v druhom. Podobne to je aj v ďalšej časti podujatia, keď sú do tretieho kola priamo nominovaní šípkari od 33. do 64. miesta a do štvrtého zase elitní hráči v top 32 svetového rebríčka. Ďalším špecifikom UK Open je fakt, že sú postupujúci z každého kola znova žrebovaný do toho ďalšieho. Podujatie tak nemá žiadnych nasadených a o všetkom rozhoduje žreb.

Zápasy prvého, druhého a tretieho kola sa budú hrať na šesť víťazných legov. V štvrtom, piatom, šiestom kole a štvrťfinále to bude desať víťazných legov, pričom víťaz semifinále a finále potrebujú na triumf jedenásť víťazných legov. Úradujúcim šampiónom UK Open je svetová dvojka Michael van Gerwen, ktorý si v minuloročnom finále poradil s Gerwynom Pricom v pomere 11:9 na legy. Turnaj štartuje už o 12:00 zápasmi prvého kola. Adam Gawlas v ňom vyzve holandského reprezentanta Gina Vosa. Neskôr do boja vstúpi aj Karel Sedláček, ktorý sa v druhom kole stretne s Rakúšanom Haraldom Leitingerom. Veľký návrat zažije aj holandská legenda Raymond van Barneveld. Populárny šípkar začne UK Open v druhom kole súbojom so Škótom Alanom Soutarom.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora