Novinky - 05.03.2021 23:52

UK Open: Sedláček sfúkol dvoch súperov, no končí. Gawlasovi premiéra nevyšla

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Twitter

Na ôsmich terčoch odštartoval devätnásty ročník prestížneho UK Open v anglickom meste Milton Keynes. Tohtoročné podujatie sa hrá bez prítomnosti fanúšikov, no napriek tomu sa je na čo pozerať. Počas úvodného hracieho dňa boli na programe duely prvých štyroch kôl, v ktorých sa predstavili aj českí šípkari Karel Sedláček a Adam Gawlas.

Skúsenejší z tejto dvojice zvládol zápasy druhého a tretieho kola, keď nedal šancu svojim súperom, ktorých porazil zhodne 6:0. Nad sily Sedláčka bol až austrálsky reprezentant Simon Whitlock. Vo štvrtom kole českého zástupcu porazil 10:7 na legy. Už v prvom kole do bojov zasiahol aj Gawlas, pre ktorého to bol premiérový major turnaj po zisku karty PDC. Holanďan Gino Vos však bol nad sily 18-ročného talentovaného šípkara. Prehra 4:6 nie je pre vychádzajúcu hviezdu zahanbením, no určite prevláda sklamanie.

Úvodný hrací deň sa nezaobišiel bez zaujímavostí. V jednom z prvých zápasov sa o deväťšípkové zatvorenie postaral poľský mladík Sebastian Bialecki. Paradoxne proti Bialeckemu sa rovnako zatvorením na deväť šípok prezentoval v druhom kole Jitse Van der Wal. Sedemnásťročný šípkar z Poľska sa však napokon prebojoval až do štvrtého kola, kde ho zastavil skúsený Mensur Suljovič. O kuriozitu sa zase postaral Angličan Steve Brown, ktorý sa nedostavil včas na svoj zápas so Scottom Waitesom, a tak bol z turnaja diskvalifikovaný. Očakávaný návrat pred šípkarský terč prežil Holanďan Raymond van Barneveld, avšak v dueli so Škótom Alanom Soutarom ťahal za kratší koniec, keď prehral 3:6.

Večer sa do boja dostali aj najvyššie nasadení hráči. Z elitnej desiatky rebríčka PDC vypadli hneď štyria hráči, ktorí viac-menej doplatili na formát turnaja. Keďže sa nejedná o klasický pavúkový systém a po každom kole prichádza žreb ďalších zápasov, môže sa stať, že sa favoriti stretnú pomerne skoro. V turnaji tak ďalej nepokračujú Peter Wright, Gary Anderson, Dimitri van den Bergh či Nathan Aspinall. UK Open pokračuje v sobotu duelmi piateho a šiesteho kola. Vyvrcholenie podujatia je na programe v nedeľu 7. marca, kedy sa uskutočnia zápasy štvrťfinále, semifinále a finále.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora