Novinky - 07.03.2021 22:48

UK Open: Wade s tretím titulom. Price i van Gerwen skončili v semifinále

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Twitter

Posledný hrací deň prestížneho šípkarskeho turnaja UK Open určil prekvapivého víťaza. Stal sa ním James Wade, ktorý vo finále zdolal svojho krajana a najväčšieho skokana podujatia Lukea Humphriesa. Skúsený anglický reprezentant získal už svoj tretí titul na tomto major turnaji.

Nedeľný program odštartovali štvrťfinálové zápasy. Ako prví sa pred terč postavili James Wade a Simon Whitlock, ktorí bojovali o postup takmer do samého záveru. Pevnejšiu ruku však na konci stretnutia ukázal anglický šípkar, keď zvíťazil 10:8 na legy. Jeho súperom v semifinále bola svetová jednotka rebríčka PDC. Gerwyn Price si v dramatickom súboji poradil s Devonom Petersenom 10:9 a zaistil si tak účasť vo večernom programe. Skvelý záver zápasu predviedol aj mladík Luke Humphries, ktorý vyradil krajana Davea Chisnalla po výsledku 10:9 a prekvapivo sa prebojoval medzi štvoricu najlepších. V semifinále nastúpil proti Michaelovi van Gerwenovi. Holanďan popoludní zdolal Krzysztofa Ratajskeho 10:7 a pokračoval tak vo svojej ceste za obhajobou titulu.

Večernú časť posledného hracieho dňa otvorili James Wade a Gerwyn Price. Angličan sa rýchlo dostal do vedenia 5:0, pričom si náskok udržiaval a waleskému reprezentantovi dovolil uhrať len šesť legov. Druhým prekvapivým finalistom sa stal rebríčkovo najnižšie postavený hráč dnešného programu Luke Humphries. Anglický šípkar si aj vďaka skvelému priemeru nad 107 bodov poradil s Michaelom van Gerwenom a postúpil tak do prvého veľkého finále v kariére. V ňom však nestačil na skúsenejšieho krajana. James Wade potvrdil výbornú formu a získal na UK Open tretí titul. Tie predošlé zaznamenal v rokoch 2008 a 2011, a tak sa po desiatich rokoch opäť dostal na trón tohto turnaja. Najbližšie veľké podujatie je na programe už začiatkom apríla, kedy sa začína nový ročník prestížnej Premier League.

UK Open, štvrťfinále:
James Wade (Ang.) - Simon Whitlock (Aus.) 10:8
Gerwyn Price (Wal.) - Devon Petersen (JAR) 10:9
Luke Humphries (Ang.) - Dave Chisnall (Ang.) 10:9
Michael van Gerwen (Hol.) - Krzysztof Ratajski (Poľ.) 10:7

UK Open, semifinále:
James Wade (Ang.) - Gerwyn Price (Wal.) 11:6
Luke Humphries (Ang.) - Michael van Gerwen (Hol.) 11:5

UK Open, finále:
James Wade (Ang.) - Luke Humphries (Ang.) 11:5

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora