Novinky - 05.04.2021 10:33

Štartuje šípkarská Premier League. Obhajcom titulu Durrant

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/PDC.tv

Už dnes večer štartuje nový ročník prestížnej šípkarskej Premier League. Obhajcom titulu z minulého roka je skúsený Glen Durrant, ktorý ale nebude patriť medzi najväčších favoritov na zisk cennej trofeje. Podujatie štartuje netradične až v apríli a bude sa hrať v zrýchlenom formáte, ktorý si fanúšikovia môžu pamätať z uplynulej sezóny, keď sa muselo dohrávať až v lete.

Tradične sa totiž najlepší hráči sveta stretávajú každý štvrtok v inom meste, no tentokrát to naďalej kvôli pandémii koronavírusu nebude možné. Úvodných päť hracích dní sa tak uskutoční v priebehu aktuálneho týždňa, a teda 5. - 9. apríla. Prvá polovica Premier League vyvrcholí medzi 19. a 22. aprílom, pričom sa dozvieme, ktorí dvaja hráči nepostúpia ďalej. Hracie dni 10-12 sú na programe 5. - 7. mája a skupinová fáza skončí poslednými štyrmi hracími dňami 24. - 27. mája. Nasledovať bude tradične finálový večer, v rámci ktorého nastúpia štyria najlepší v semifinále a tiež finále celého podujatia. Hrací formát sa nemení, čo znamená, že hráč na víťazstvo v zápase potrebuje 7 legov, pričom je možná aj remíza po výsledku 6:6.

Že sa je na čo tešiť, potvrdzuje aj menoslov hráčov. Chýbať nebudú traja najlepší šípkari na svete, a teda Gerwyn Price, Michael van Gerwen a Peter Wright. Spolu s nimi budú o titul bojovať Rob Cross, Gary Anderson, Nathan Aspinall, Glen Durrant a traja nováčikovia v Premier League, ktorými sú Dimitri van den Bergh, Jose De Sousa a Jonny Clayton. Práve waleský reprezentant má aktuálne najlepšiu formu zo všetkých účastníkov, čo by mohol v špecifickom formáte využiť vo svoj prospech. Na turnajoch Players Championship, ktorých sa v roku 2021 odohralo osem, absolvoval suverénne najviac duelov, pričom si udržal skvelé čísla. Priemerom atakoval hranicu 100 bodov a na zatváraní sa dostal nad 50%. Okrem neho si však na titul bude brúsiť zuby aj úradujúci majster sveta Price či donedávna suverénny van Gerwen. Práve elitná dvojka rebríčka PDC je považovaná za najväčších favoritov Premier League.

Premier League 2021, program 1. kola:
Nathan Aspinall (Ang.) - Glen Durrant (Ang.)
Rob Cross (Ang.) - Jose De Sousa (Por.)
Peter Wright (Škót.) - Jonny Clayton (Wal.)
Gerwyn Price (Wal.) - Gary Anderson (Škót.)
Michael van Gerwen (Hol.) - Dimitri van den Bergh (Belg.)

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora