Novinky - 06.04.2021 23:19

Premier League 2021: Druhé kolo bez remízy. Suverénni Clayton, van Gerwen a Cross

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Druhým hracím dňom dnes pokračovala šípkarská Premier League. Po včerajších štyroch remízach to bolo o čosi pestrejšie, keď prvé víťazstvá zaznamenali viacerí hráči. Dominantné výkony predviedli najmä Jonny Clayton, Michael van Gerwen a Rob Cross, ktorí nedali šancu svojim súperom a dostali sa na čelo tabuľky.

Na úvod utorkového programu nastúpili Gary Anderson a Jose De Sousa, ktorí odohrali plných dvanásť legov. Z víťazstva sa napokon radoval škótsky reprezentant, keď zaknihoval prvú výhru v aktuálnom ročníku. Suverénny výkon následne podal Jonny Clayton. Vo forme hrajúci Walesan nedal šancu Glenovi Durrantovi, ktorý ako jediný zostáva po druhom kole bez získaného bodu. Skvelý súboj predviedli aj mladíci Dimitri van den Bergh a Nathan Aspinall. V dramatickej koncovke mal napokon navrch Belgičan, keď v poslednom legu zavrel čistým stredom a pripísal si tak prvé víťazstvo v tohtoročnej Premier League.

Azda najočakávanejším duelom dnešného dňa bol stret Michaela van Gerwena s Petrom Wrightom. Bývalá svetová jednotka z Holandska však nedala šancu svojmu škótskemu súperovi. Jednoznačné víťazstvo a prvé víťazstvo do tabuľky tak zapísal van Gerwen, ktorý bude pri neúčasti Prica pravdepodobne najväčším favoritom na celkový triumf. Posledným zápasom večera bol súboj Jamesa Wada s Robom Crossom. Jediný čisto anglický duel dnešného programu priniesol pomerne jednoznačný priebeh. Druhý menovaný nedal narodeninovému oslávencovi takmer žiadnu šancu a dostal sa tak v tabuľke na úroveň dnešných víťazov. Premier League pokračuje aj zajtra, kedy sú na programe zápasy tretieho kola.

Premier League 2021, výsledky 2. kola:
Gary Anderson (Škót.) - Jose De Sousa (Por.) 7:5
Jonny Clayton (Wal.) - Glen Durrant (Ang.) 7:3
Dimitri van den Bergh (Belg.) - Nathan Aspinall (Ang.) 7:5
Michael van Gerwen (Hol.) - Peter Wright (Škót.) 7:2
Rob Cross (Ang.) - James Wade (Ang.) 7:3

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora