Novinky - 07.04.2021 23:02

Premier League 2021: van den Bergh zničil Durranta a je na čele tabuľky. Clayton zavrel na 9 šípok

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Twitter

Belgickému mladíkovi Dimitrimu van den Berghovi patril tretí večer aktuálneho ročníka šípkarskej Premier League. Talentovaný hráč doslova zničil Glena Durranta, ktorému nedovolil uchmatnúť ani jeden leg. Spoločne s Michaelom van Gerwenom a Jonnym Claytonom je tak van den Bergh na čele priebežnej tabuľky.

Dnešný program otvorili bývalí majstri sveta. Michael van Gerwen vyzval Roba Crossa a ukázal, že sa vracia do starej dobrej formy. Ďalším víťazstvom tak zostal na vrchných priečkach tabuľky. Totálnu demoláciu následne predviedol Dimitri van den Bergh, ktorý nedal žiadnu šancu Glenovi Durrantovi. Úradujúci víťaz Premier League stále hľadá svoju formu a zostáva jediným hráčom bez zisku bodu, pričom získal len šesť legov. V škótskom derby sa v rámci tretieho súboja večera stretli Peter Wright a Gary Anderson. Úspešnejší napokon bol extravagantný "Snakebite", pre ktorého to je prvé víťazstvo v aktuálnom ročníku tejto súťaže.

Výbornú formu potvrdil aj Nathan Aspinall. Ten si v čisto anglickom súboji poradil s Jamesom Wadeom a pripísal si tak druhé víťazstvo v tohtoročnej Premier League. Náhradník Gerwyna Prica doposiaľ získal len bod a zajtra to bude mať mimoriadne ťažké, keďže ho čaká Michael van Gerwen. Záverečným víťazom tretieho kola sa stal Walesan Jonny Clayton. Vo forme hrajúci šípkar zdolal v súboji dvoch debutantov v Premier League Joseho De Sousu a pridal sa tak k dvojici van Gerwen - van den Bergh na čelo tabuľky. Okrem toho navyše zaknihoval aj prvé zatvorenie na deväť šípok v aktuálnom ročníku, o ktoré sa postaral v ôsmom legu. Najlepší šípkari sveta sa stretnú aj zajtra, kedy je na programe štvrté kolo.

Premier League 2021, výsledky 3. kola:
Michael van Gerwen (Hol.) - Rob Cross (Ang.) 7:3
Dimitri van den Bergh (Belg.) - Glen Durrant (Ang.) 7:0
Peter Wright (Škót.) - Gary Anderson (Škót.) 7:4
Nathan Aspinall (Ang.) - James Wade (Ang.) 7:4
Jonny Clayton (Wal.) - Jose De Sousa (Por.) 7:3

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora