Novinky - 08.04.2021 23:20

Premier League 2021: Ďalšie zatvorenie na 9 šípok! Nestačilo však na výhru

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Twitter

Šípkarske divadlo pokračovalo aj dnes piatimi zápasmi prestížnej Premier League. Po včerajšej spanilej jazde Dimitriho van den Bergha a zatvoreniu na 9 šípok od Jonnyho Claytona prišli ďalšie skvelé výkony. Zaujal najmä Jose De Sousa, ktorý zaznamenal rekord v nahádzaných 180-tkach v jednom zápase a rovnako zatvoril na deväť šípok.

Po dvoch kolách bez remízy sa nerozhodný výsledok zrodil v otváracom súboji štvrtého hracieho dňa. Nováčik Dimitri van den Bergh tak naďalej zostáva bez prehry, keď dnes remizoval s Petrom Wrightom. Naopak prvú prehru v aktuálnom ročníku Premier League zaznamenal ďalší nováčik Jonny Clayton. Walesan nezvládol súboj s Robom Crossom, ktorý zatiaľ podáva lepšie výkony ako v minulej sezóne. Nasledoval stret Joseho De Sousu s Nathanom Aspinallom, v ktorom sa zrodilo druhé deväťšípkové zatvorenie na turnaji. Po včerajšom úspechu Claytona dnes predviedol perfektný leg Portugalčan. De Sousovi však nestačilo na víťazstvo ani rekordných jedenásť nahádzaných 180-tok a musel sa napokon uspokojiť s remízou.

Líderskú pozíciu si po štvrtom kole neudržal Michael van Gerwen. Holanďan nezvládol súboj s Jamesom Wadeom a prenechal tak prvé miesto v tabuľke Dimitrimu van den Berghovi. Nečakane hladká prehra bola pre bývalú svetovú jednotku prvá v aktuálnom ročníku. Bez bodu naďalej zostáva úradujúci šampión Glen Durrant. Anglickému šípkarovi nevyšiel ani štvrtý zápas, keď prehral s Garym Andersonom. Postupne sa mu tak komplikuje cesta za postupom do druhej fázy. Premier League pokračuje piatym kolom už zajtra. Nasledovať bude desaťdňová prestávka, po ktorej sa uzavrie prvá polovica základnej časti.

Premier League 2021, výsledky 4. kola:
Dimitri van den Bergh (Belg.) - Peter Wright (Škót.) 6:6
Rob Cross (Ang.) - Jonny Clayton (Wal.) 7:3
Jose De Sousa (Por.) - Nathan Aspinall (Ang.) 6:6
James Wade (Ang.) - Michael van Gerwen (Hol.) 7:3
Gary Anderson (Škót.) - Glen Durrant (Ang.) 7:2

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora