Novinky - 19.04.2021 23:14

Premier League 2021: Prvého a predposledného delia len tri body. Vyrovnaný ročník pokračuje

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Po desaťdňovej odmlke sa o slovo opäť prihlásili najlepší šípkari sveta. Prestížna Premier League pokračuje tento týždeň štyrmi kolami, v ktorých sa rozhodne o dvoch nepostupujúcich do druhej fázy. Medzi elitou naďalej chýba svetová jednotka. Gerwyn Price bol totiž ešte pred začiatkom turnaja pozitívne testovaný na koronavírus, čo ho vyradilo z celého podujatia. Napriek tomu sa však je na čo pozerať.

Otvárací zápas šiesteho kola obstarali Gary Anderson a Rob Cross. Škótsky šípkar zápas napriek nižšiemu priemeru zvládol a pripísal si tak ďalšie dva body do tabuľky. Cenný zisk počíta aj portugalský reprezentant Jose De Sousa. Ten si v tesnom závere poradil s Jamesom Wadeom a odlepil sa z nepostupovej deviatej priečky. V spanilej jazde pokračuje nováčik Dimitri van den Bergh. Belgičan si v súboji debutantov poradil s Jonnym Claytonom, pričom obaja skončili s priemerom nad sto bodov a dovedna nahádzali až jedenásť 180-tok.

Naopak nie úplne oslnivý výkon predviedli Michael van Gerwen a Glen Durrant. Angličan naďalej zostal bez bodu, no ani holandský šípkar ani zďaleka nepredviedol svoj tradičný výkon. Napriek tomu získal dva body a posunul sa na vrchné priečky v tabuľke. Záverečné slovo mali Nathan Aspinall a Peter Wright. Lepšie zo súboja vyšiel anglický reprezentant, ktorý získal dva body a zaradil sa k van den Berghovi s van Gerwenom na čelo Premier League. Program prestížnej súťaže pokračuje už zajtra zápasmi siedmeho kola.

Premier League 2021, výsledky 6. kola:
Gary Anderson (Škót.) - Rob Cross (Ang.) 7:5
Jose De Sousa (Por.) - James Wade (Ang.) 7:5
Dimitri van den Bergh (Belg.) - Jonny Clayton (Wal.) 7:3
Michael van Gerwen (Hol.) - Glen Durrant (Ang.) 7:3
Nathan Aspinall (Ang.) - Peter Wright (Škót.) 7:3

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora