Novinky - 20.04.2021 23:20

Premier League 2021: Úradujúci šampión nepostúpi do druhej fázy

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Siedmu prehru v siedmom zápase si dnes v Premier League pripísal úradujúci šampión tejto súťaže Glen Durrant. Definitívne si tak zatvoril dvere do druhej časti, v ktorej si nezahrajú dvaja najhorší hráči po úvodných deviatich kolách. O tom, kto sa stane druhým vypadávajúcim, sa rozhodne v najbližších dvoch dňoch.

Na úvod siedmeho večera sa na pódium postavili Jose De Sousa a Glen Durrant. Anglickému šípkarovi sa síce podarilo po prvýkrát v tohtoročnej edícii Premier League získať aspoň štyri legy, no to ani zďaleka nestačilo na body. Tie si do tabuľky pripísal Portugalčan, ktorý by sa rád prebojoval do druhej fázy podujatia. Naopak prvým istým postupujúcim sa stal nováčik Dimitri van den Bergh. Belgičan si poradil s Robom Crossom a práve toto víťazstvo rozhodlo o tom, že si vo forme hrajúci van den Bergh zahrá aj v máji. V druhej fáze nechcú chýbať ani Nathan Aspinall a Jonny Clayton. Ich vzájomný súboj skončil nerozhodne a aktuálne túto dvojicu delí v tabuľke len jediný bod.

O dva body si polepšil anglický reprezentant James Wade. Náhradník Gerwyna Pricea si poradil po skvelom výkone s Petrom Wrightom a zdramatizoval tak boj o postup medzi najlepšiu osmičku hráčov. Záverečný súboj večera obstarali Michael van Gerwen a Gary Anderson. Vyrovnaný duel sa napokon skončil nerozhodne, čo znamená, že v tabuľke vedie Dimitri van den Bergh o bod pred dvojicou Nathan Aspinall - Michael van Gerwen. Boje o postup pokračujú aj zajtra, keďže je na programe ôsme kolo. Rozhodovať sa následne bude vo štvrtok v deviatom kole, ktoré uzavrie prvú časť Premier League.

Premier League 2021, výsledky 7. kola:
Jose De Sousa (Por.) - Glen Durrant (Ang.) 7:4
Dimitri van den Bergh (Belg.) - Rob Cross (Ang.) 7:4
Nathan Aspinall (Ang.) - Jonny Clayton (Wal.) 6:6
James Wade (Ang.) - Peter Wright (Škót.) 7:4
Michael van Gerwen (Hol.) - Gary Anderson (Škót.) 6:6

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora