Novinky - 21.04.2021 23:07

Premier League 2021: Poznáme osmičku postupujúcich do druhej fázy

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Už po predposlednom kole prvej fázy šípkarskej Premier League je rozhodnuté o dvoch vypadávajúcich. Okrem Glena Durranta si v máji v tejto súťaži nezahrá ani Rob Cross. Rozhodla o tom jeho dnešná prehra s Nathanom Aspinallom a zároveň víťazstvá Jamesa Wadea a Petra Wrighta.

Ako prví sa pred terč postavili práve Nathan Aspinall a Rob Cross. V čisto anglickom súboji bol napokon úspešnejší prvý menovaný, ktorý po víťazstve zostane v najlepšej trojke tohto ročníka. Čelo tabuľky aj naďalej patrí Dimitrimu van den Berghovi. Belgický šípkar si poradil aj s Garym Andersonom a vedie tak o bod pred Aspinallom a Michaelom van Gerwenom. Práve Holanďan obstaral tretí duel večera, keď vyzval Joseho De Sousu. Skvelý zápas priniesol až štrnásť 180-tiek a dva body do tabuľky pre svetovú dvojku.

Úplne iné starosti mal James Wade, ktorý potreboval aspoň remizovať s Jonnym Claytonom, aby si zabezpečil postup do druhej fázy súťaže. Napokon z toho bolo jednoznačné víťazstvo, po ktorom je jasné, že si Angličan v Premier League zahrá aj v máji. V ďalšej časti podujatia nebude chýbať ani Peter Wright. Škót si suverénne poradil s Glenom Durrantom a zabezpečil si tak miestenku v najlepšej osmičke. Prvú fázu súťaže ukončia zápasy deviateho kola, ktoré sú na programe zajtra.

Premier League 2021, výsledky 8. kola:
Nathan Aspinall (Ang.) - Rob Cross (Ang.) 7:5
Dimitri van den Bergh (Belg.) - Gary Anderson (Škót.) 7:5
Michael van Gerwen (Hol.) - Jose De Sousa (Por.) 7:4
James Wade (Ang.) - Jonny Clayton (Wal.) 7:2
Peter Wright (Škót.) - Glen Durrant (Ang.) 7:1

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora