Šípky - 05.05.2021 13:22

Šípkarská Premier League pokračuje s osmičkou najlepších

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Po niekoľkodňovej odmlke sa o slovo opäť prihlásia najlepší šípkari sveta. Prestížna Premier League totiž dnes večer vstúpi do svojej druhej fázy, v ktorej sa predstaví osem elitných hráčov. Pokračovania tohto podujatia sa nezúčastnia Rob Cross a Glen Durrant, keďže v úvodných zápasoch nenazbierali dostatok bodov a obsadili deviate, resp. desiate miesto v tabuľke.

Naopak najviac sa v prvej fáze turnaja darilo dvojici Nathan Aspinall - Dimitri van den Bergh. Obaja totiž nazbierali po trinásť bodov a vedú tak tabuľku Premier League. Dva body na lídrov stráca Michael van Gerwen a trojbodové manko hlásia James Wade a Jonny Clayton. Nabitý stred tabuľky dopĺňajú deväťbodoví Jose De Sousa a Peter Wright, pričom najhoršiu pozíciu z osmičky postupujúcich má Gary Anderson s ôsmimi bodmi.

V druhej fáze podujatia sa mierne zmení aj formát zápasov. Doposiaľ potreboval víťaz získať sedem legov, aby si do tabuľky pripísal dva body. Od dnešného večera to však bude osem legov, ktoré bude takýto hráč potrebovať. V Premier League môže nastať aj remíza, a to v prípade, že sa zápas skončí 7:7, čo je opäť mierna zmena oproti prvým kolám, kedy mohla nastať remíza 6:6. Druhá fáza turnaja prinesie duely každého s každým, pričom na jej konci budú štyria najlepší oslavovať postup do semifinále. Zápasy desiateho až dvanásteho kola sú na programe tento týždeň. Trináste až šestnáste kolo sa odohrá 24. - 27. mája pravdepodobne s prítomnosťou divákov.

Premier League 2021, program 10. kola:
Jonny Clayton (Wal.) - James Wade (Ang.)
Jose De Sousa (Por.) - Gary Anderson (Škót.)
Dimitri van den Bergh (Belg.) - Michael van Gerwen (Hol.)
Peter Wright (Škót.) - Nathan Aspinall (Ang.)

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora