Šípky - 06.05.2021 22:52

Premier League 2021: Suverénny Anderson uspel v škótskom derby

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Jedenáste kolo prestížnej šípkarskej Premier League prinieslo ďalšie zaujímavé súboje. Pred terčom sa vystriedali tí najlepší hráči sveta, ktorí naďalej bojujú o cennú trofej. V rámci druhej fázy podujatia sa dnes zrodila prvá remíza, no rozdávali sa aj dôležité body do tabuľky.

Na úvod večera sa predviedli dvaja hráči z hornej polovice tabuľky. Dimitri van den Bergh nadviazal na včerajší výborný výkon a zdolal taktiež vo forme hrajúceho Nathana Aspinalla. V tabuľke sa tak obaja nachádzajú na hranici pätnástich bodov. Prvú remízu v druhej fáze turnaja predviedli James Wade a Jose De Sousa. Portugalčan síce väčšinu zápasu viedol, keď dokonca mal za stavu 6:2 náskok štyroch legov. Napriek tomu však nedokázal získať dva body a o postup bude ešte bojovať, podobne ako jeho dnešný súper.

Suverénny výkon podal v škótskom derby Gary Anderson. Skúsený šípkar si poradil s mierne zdravotne indisponovaným Petrom Wrightom a dostal sa tak na dvojciferný počet bodov. Ako poslední sa pred terč postavili Michael van Gerwen a Jonny Clayton. Navrch mal holandský reprezentant, ktorý dokázal objav aktuálnej sezóny poraziť a zaradil sa k van den Berghovi s Aspinallom na čelo tabuľky. Dvanáste kolo Premier League je na programe v piatok.

Premier League 2021, výsledky 11. kola:
Dimitri van den Bergh (Belg.) - Nathan Aspinall (Ang.) 8:6
James Wade (Ang.) - Jose De Sousa (Por.) 7:7
Gary Anderson (Škót.) - Peter Wright (Škót.) 8:3
Michael van Gerwen (Hol.) - Jonny Clayton (Wal.) 8:5

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora