Šípky - 24.05.2021 12:22

Tento týždeň bude patriť šípkam! Spoznáme víťaza Premier League

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Kým tá futbalová už zatvorila brány aktuálnej sezóny, v šípkarskej sa bude rozhodovať tento týždeň. Reč je o Premier League, ktorá vstupuje do svojho rozhodujúceho dejstva. Po posledných štyroch kolách druhej fázy totiž v piatok spoznáme nového šampióna. Úradujúci víťaz Glen Durrant už v súťaži nepokračuje, keďže mu prebiehajúci ročník vôbec nevyšiel a bez bodu skončil posledný.

Spolu s ním sa druhej fázy nezúčastňuje ani Rob Cross, avšak v hre zostáva osem elitných svetových šípkarov. Najhorúcejším kandidátom na celkové víťazstvo je naďalej Holanďan Michael van Gerwen, ktorý sa postupne dostáva do niekdajšej skvelej formy. Svetová dvojka je navyše lídrom tabuľky s dvojbodovým náskokom pred Nathanom Aspinallom a Dimitrim van den Berghom. Práve táto perspektívna dvojica má najväčšie šance potrápiť van Gerwena v boji o celkový triumf. Tuhý boj o štyri postupové miestenky nevzdávajú ani Jose De Sousa a Jonny Clayton, no prehovoriť doň budú chcieť aj Gary Anderson či James Wade. V najhoršej pozícii je Peter Wright, ktorý aktuálne stráca na štvrtú pozíciu päť bodov, pričom získať môže v najbližších dňoch maximálne osem bodov, ak všetky svoje zápasy zvládne.

Po posledných štyroch kolách druhej fázy, bude nasledovať finálový večer, ktorý je na programe v piatok 28. mája. Na ňom sa predstavia len štyria najlepší, pričom sa uskutoční semifinále a finále. Systém je jednoduchý, prvý nastúpi proti štvrtému a druhý proti tretiemu. Víťazi sa následne stretnú v priamom súboji o prestížnu trofej. Hráči sa počas rozhodujúceho týždňa môžu tešiť aj na spestrenie, keďže sa do haly vracajú diváci. Doposiaľ boli všetky kolá odohrané bez prítomnosti fanúšikov, čo sa však tento týždeň zmení. Komu bude návrat priaznivcov najviac vyhovovať? Kto sa najlepšie popasuje s poslednými zápasmi skupinovej fázy? Kto sa stane nástupcom Glena Durranta na tróne? Toto všetko sa dozvieme v najbližších dňoch, ktoré budú patriť šípkam!

Premier League 2021, program 13. kola:
Jonny Clayton (Wal.) - Gary Anderson (Škót.)
Dimitri van den Bergh (Belg.) - Jose De Sousa (Por.)
Nathan Aspinall (Ang.) - Michael van Gerwen (Hol.)
James Wade (Ang.) - Peter Wright (Škót.)

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora