Šípky - 24.05.2021 22:38

Premier League 2021: Návrat divákov najviac pomohol Claytonovi a Aspinallovi

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Návrat fanúšikov dnes prinieslo trináste kolo šípkarskej Premier League. V hale sa objavili po prvýkrát v aktuálnom ročníku prestížnej súťaže a mali sa na čo pozerať. Dominantný výkon predviedol Clayton, drámu odohrali De Sousa s van den Berghom, Aspinall sa stal novým lídrom tabuľky a Wright si prítomnosť priaznivcov užil, keď prelomil štvorzápasovú sériu bez víťazstva.

Hneď na úvod rozhodujúceho týždňa predviedol spanilú jazdu Walesan Jonny Clayton. V dôležitom súboji nedal šancu Garymu Andersonovi, ktorý prehral napriek tomu, že dosiahol priemer nad 104 bodov. Dva body do tabuľky si pripísal aj portugalský reprezentant Jose De Sousa. Ten si poradil s Dimitrim van den Berghom, no na triumf potreboval odohrať všetkých štrnásť legov. Dostal sa však na hranicu šestnástich bodov a posunul sa medzi štvoricu najlepších.

Priamo na čelo tabuľky sa dostal Nathan Aspinall. Anglický šípkar si poradil s doterajším lídrom Michaelom van Gerwenom a o skóre sa dostal práve pred Holanďana. Posledným zápasom večera bol stret Petra Wrighta s Jamesom Wadeom, pričom z triumfu sa tešil škótsky reprezentant. Skúsený šípkar si naplno užil návrat fanúšikov a po štyroch zápasoch bez víťazstva zapisuje do tabuľky dva body. Štrnáste kolo Premier League je na programe už zajtra.

Premier League 2021, výsledky 13. kola:
Jonny Clayton (Wal.) - Gary Anderson (Škót.) 8:1
Jose De Sousa (Por.) - Dimitri van den Bergh (Belg.) 8:6
Nathan Aspinall (Ang.) - Michael van Gerwen (Hol.) 8:3
Peter Wright (Škót.) - James Wade (Ang.) 8:4

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora