Šípky - 25.05.2021 22:47

Premier League 2021: V hre o postup naďalej všetci hráči

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Škótsky šípkar Peter Wright sa stal kľúčovou postavou štrnásteho kola Premier League. Svojim víťazstvom nad Dimitrim van den Berghom zachoval nádeje na postup do playoff nielen pre seba, ale aj pre ďalších dvoch konkurentov. Naopak uľahčenú pozíciu má po dnešku trojica Michael van Gerwen, Nathan Aspinall a Jose De Sousa.

Úvodný zápas večera obstarali dvaja anglickí šípkari. James Wade potreboval za ideálnych okolností zvíťaziť nad Nathanom Aspinallom, no líder tabuľky nedopustil stratu dvoch bodov. Hráči si tak na konto pripísali po jednom bode za remízu. Postup do semifinále by si chcel zabezpečiť Jose De Sousa, ktorý aj dnes uspel, keď zdolal Jonnyho Claytona. Dostal sa tak na hranicu osemnástich bodov v tabuľke. Toľko ich má pri svojom mene aj Nathan Aspinall.

Staronovým lídrom tabuľky sa stal Michael van Gerwen. Holanďan zdolal Garyho Andersona a vrátil sa na čelo hodnotenia, kde si aktuálne drží jednobodový náskok. V poslednom súboji štrnásteho kola udržal Peter Wright v hre o postup nielen seba, ale aj krajana Andersona a taktiež Angličana Wadea. Víťazstvom nad Dimitrim van den Berghom sa odlepil z dna tabuľky, no na postupovú štvrtú priečku stráca tri body, pričom získať môže celkovo štyri. Pätnáste kolo je na programe zajtra.

Premier League 2021, výsledky 14. kola:
James Wade (Ang.) - Nathan Aspinall (Ang.) 7:7
Jose De Sousa (Por.) - Jonny Clayton (Wal.) 8:5
Michael van Gerwen (Hol.) - Gary Anderson (Škót.) 8:4
Peter Wright (Škót.) - Dimitri van den Bergh (Belg.) 8:5

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora