Šípky - 26.05.2021 22:56

Premier League 2021: Poznáme trojicu semifinalistov

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Troch postupujúcich poznáme po pätnástom kole šípkarskej Premier League. Vo vyraďovacej časti nebudú v piatok chýbať Michael van Gerwen, Nathan Aspinall ani Jose De Sousa. O poslednú miestenku si to v priamom súboji vo štvrtok rozdajú Dimitri van den Bergh a Jonny Clayton.

Hneď úvodný zápas dnešného programu veľa napovedal v boji o postup do playoff. Už pred pätnástym kolom mal istú miestenku v semifinále Michael van Gerwen, no po víťazstve Petra Wrighta nad Jonnym Claytonom sa k Holanďanovi pridali aj Nathan Aspinall a Jose De Sousa. Do boja o vyraďovaciu fázu mohol výrazne prehovoriť následne Dimitri van den Bergh, ktorý však v súboji s Jamesom Wadeom získal len bod a zajtra si to rozdá s Claytonom o poslednú štvrtú miestenku v playoff.

Ďalšia remíza sa dnes zrodila v treťom zápase večera. Gary Anderson a Nathan Aspinall nastúpili na vzájomný duel, pričom si body napokon podelili. Škót síce už o postup nebojoval, no Angličan by chcel určite vstúpiť do semifinále z čo najlepšej pozície. O čosi podobné sa pokúša aj Michael van Gerwen, ktorý sa po víťazstve nad Josem De Sousom dostal do dvojbodového vedenia na čele tabuľky. S veľkou pravdepodobnosťou tak vstúpi do playoff z prvej pozície. O definitívnom poradí sa bude rozhodovať zajtra v šestnástom kole. To bude posledné v rámci skupinovej fázy.

Premier League 2021, výsledky 15. kola:
Peter Wright (Škót.) - Jonny Clayton (Wal.) 8:5
Dimitri van den Bergh (Belg.) - James Wade (Ang.) 7:7
Gary Anderson (Škót.) - Nathan Aspinall (Ang.) 7:7
Michael van Gerwen (Hol.) - Jose De Sousa (Por.) 8:6

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora