Šípky - 28.05.2021 23:02

Clayton zvládol finálový deň a ovládol Premier League!

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Troma záverečnými zápasmi vyvrcholila šípkarská Premier League, ktorá sa aj v tejto sezóne hrala v upravenom formáte. Medzi štyroch najlepších sa dostali Michael van Gerwen, Jose De Sousa, Nathan Aspinall a Jonny Clayton, ktorí si to rozdali o prestížny triumf v dlhodobej súťaži.

Prvé semifinále obstarali Clayton a van Gerwen, pričom úspešnejší bol waleský reprezentant. Vo vyrovnanom zápase získal súperovo podanie za stavu 8:8 a následne súboj dokázal ukončiť pri svojom nasledujúcom podaní. Do finále sa tak prebojoval ako prvý Walesan v histórii súťaže. Súperom Claytona sa stal de Sousa, ktorý si v nemenej napínavom súboji poradil s Aspinallom. Rozhodovať musel až posledný leg, do ktorého hráči vstupovali za stavu 9:9. Lepší záver stretnutia však predviedol Portugalčan, vďaka čomu sa aj on stal prvým reprezentantom svojej krajiny vo finále Premier League.

Vo finále pomerne rýchlo získal brejk Clayton, ktorý si následne drobný náskok udržiaval v ďalších legoch. Napriek tomu, že si obaja navzájom kradli podania, Walesan zostával vo vedení. Ako kľúčový sa napokon ukázal štrnásty leg, v ktorom si najlepší hráč aktuálnej sezóny udržal svoj servis. Dostal sa tak do vedenia 9:5 a bol tak už len dva legy od triumfu. Následne sa mu však opäť podarilo získať de Sousovo podanie a išiel zahajovať šestnásty leg. V ňom už panovala nervozita na oboch stranách, no Jonny Clayton zvládol súboj ukončiť a pri svojej premiére sa tak stal víťazom prestížnej Premier League. Na tróne tak vystriedal Glena Durranta.

Premier League 2021, semifinále:
Jonny Clayton (Wal.) - Michael van Gerwen (Hol.) 10:8
Jose De Sousa (Por.) - Nathan Aspinall (Ang.) 10:9

Premier League 2021, finále:
Jonny Clayton (Wal.) - Jose De Sousa (Por.) 11:5

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora