Šípky - 15.06.2021 10:22

Majster sveta sa po trojmesačnej pauze vrátil vo veľkom štýle

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Twitter

Aktuálny majster sveta v šípkach Gerwyn Price sa po zhruba trojmesačnej prestávke vrátil pred súťažný terč. Naposledy totiž odohral turnaj Players Championship 8, ešte v marci. Následne ho vyradil pozitívny test na koronavírus z prestížnej Premier League, a tak si Walesan musel dopriať nútenú pauzu.

Tá sa ale skončila včera, keď nastúpil na podujatí Players Championship 13 a hneď predviedol obdivuhodný výkon. Vyhral šesť zápasov, prebojoval sa až do finále, kde ho zastavil Joe Cullen po výsledku 6:8 z pohľadu svetovej jednotky. Na svojej ceste však Price porazil napríklad Garyho Andersona či svojho krajana a aktuálneho šampióna Premier League Jonnyho Claytona, ktorému nedal šancu v semifinále, keď zvíťazil 7:1.

Turnaje Players Championship by mali pokračovať aj v nasledujúcich troch dňoch. Waleský šípkar si tak môže schuti zahádzať a predvádzať svoje majstrovstvo až do štvrtka. Najbližší televízny turnaj je na programe od 17. do 25. júla, kedy je na programe World Matchplay. Dovtedy môžu hráči ladiť formu práve na podujatiach Players Championship, ktoré sa budú hrať aj začiatkom júla.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora