Novinky - 07.10.2019 08:05

Mantha sa blysol štyrmi gólmi, Sekera jedným bodom

Zdroj: huste/sita

Dvaja slovenskí hokejisti zasiahli do nedeľňajších zápasov NHL, bodoval jeden z nich. Obranca Dallasu Andrej Sekera si zapísal jednu asistenciu na ľade Detroitu, ale prehru 3:4 neodvrátil. Sekera odohral 20:45 min a druhou asistenciou pri góle Roopa Hintza na 3:3 si otvoril sezónny účet v kanadskom bodovaní. Zápas ukončil aj s plusovým bodom a jednou zablokovanou strelou.

V drese Detroitu bol iba jeden hrdina, ale hneď štvorgólový. Útočník Anthony Mantha strelil dva góly v druhej tretine a ďalšie dva pridal v tretej. Ten posledný bol zároveň víťazný, padol 54 sekúnd pred koncom tretej tretiny. Dvadsaťpäťročný Kanaďan pripomenul husársky kúsok svojho švédskeho predchodcu v tíme Red Wings Johana Franzéna, ktorý sa 2. februára 2011 blysol dokonca piatimi zásahmi v zápase proti Ottawe. Posledným štvorgólovým strelcom pred Manthom v NHL bol útočník Toronta John Tavares, ktorý predviedol kanonádu proti Floride 25. marca 2019. Mantha je aktuálne s piatimi gólmi najlepším strelcom novej sezóny NHL, v tabuľke produktivity mu so 7 bodmi patrí druhá priečka za 8-bodovým Mikom Zibanejadom (4+4) z New Yorku Rangers.

"Premýšľal som o pokorení tridsaťgólovej hranice pred sezónou. Po takomto štarte to musím prehodnotiť, či by to nemohlo byť aj lepšie," uviedol Anthony Mantha, cituje ho portál NHL. "Keď hrá takto, je zábavné s ním byť na ľade," pochválil spoluhráča Dylan Larkin. Tréner Detroitu Jeff Blashill na adresu Manthu doplnil: "Hrá neporovnateľne lepšie, keď má dostatočné sebavedomie. Je vysoký a má skvelé ruky."

Súboj Carolina - Tampa Bay sa skončil víťazstvom domáceho tímu 4:3 po predĺžení. V pridanej päťminútovke strhol víťazstvo na stranu Hurricanes Jaccob Slavin. Obranca Erik Černák absolvoval v drese Tampy Bay 21:35 min s bilanciou - 3 "hity", 4 zablokované strely. Dvadsaťdvaročný košický rodák zablokoval najviac striel súpera spoločne s kolegom z obrany Victorom Hedmanom.

Výsledkové sumáre NHL - nedeľa:

Detroit - Dallas 4:3 (0:2, 2:0, 2:1)
Andrej Sekera (Dallas) odohral 20:45 min, 1 asistencia, 1 plusový bod, 1 zablokovaná strela


Carolina - Tampa Bay 4:3 po predĺž. (1:3, 1:0, 1:0 - 1:0)
Erik Černák (Tampa Bay) odohral 21:35 min, 3 "hity", 4 zablokované strely


New York Islanders - Winnipeg 4:1 (0:0, 3:1, 1:0)