Novinky - 03.01.2020 08:31

Aké má Fojtíček šance na zotrvanie v Manchestri United?

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Talentovaný slovenský futbalový brankár Alex Fojtíček má oficiálne pred sebou ešte dva dni hosťovania v anglickom Stalybridge Celtic, ale ten ho už po štefanskom zápase uvoľnil a hneď na začiatku kalendárneho roka sa opäť hlásil na tréningu Manchester United, kde si mal možnosť zatrénovať s tamojšími zvučnými menami, ako David De Gea a Sergio Romero. Slovenský brankár polroka hosťoval u účastníka šiestej najvyššej anglickej súťaže, čo boli v jeho devätnástich rokoch prvé skúsenosti so seniorským futbalom.

Stalybridge sa po 23 kolách drží v popredí NPL Premier Division a aktuálne pozície mu dávajú možnosť zabojovať o postup do vyššej súťaže. Sezónu 2018/19 pritom končil len dva body nad zónou zostupu tej istej ligy. Odchovanec Tatrana Prešov odchytal 22 ligových zápasov a popri nich aj niekoľko pohárových. Na ligovej scéne vychytal jedenásť víťazstiev a v piatich prípadoch udržal čisté konto.

Všetkým hráčom United na hosťovaní, sa vo štvrtok venoval denník Manchester Evening Post a hodnotil aj to, ako si v dočasných kluboch viedli. Fojtíčkovo pôsobenie v Stalybridge síce ohodnotil na sedem bodov z desiatich, teda výrazne pozitívnejšie ako Portugalčana Joela Pereiru v Hearts, lenže súčasťou United sú aj ďalší perspektívni gólmani. Preto by vraj nebolo prekvapením vidieť Slováka na ďalšom hosťovaní. 23-ročný Kieran O'Hara práve skončil na vydarenom hosťovaní v treťoligovom Burtone a 22-ročný Dean Henderson sa v rámci hosťovania stal oporou Sheffieldu United, účastníka Premier League. Zabúdať netreba ani Čecha Matěja Kovářa, ktorý je Fojtíčkovým rovesníkom a stabilne chytáva za manchesterskú rezervu.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora