Novinky - 20.01.2020 13:46

Duda chváli Premier League - je rýchlejšia ako Bundesliga

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/sita

Futbalová sobota priniesla, okrem iného, aj prvý zápas slovenského reprezentanta Ondreja Dudu v anglickej lige. Vyšlo to dobre. Jeho Norwich City doma vyhral nad Bournemouthom 1:0, Duda bol členom základnej zostavy a jeho pobyt na trávniku trval do 78. minúty. Súťaž si po záverečnom hvizde pochvaľoval dvadsaťpäťročný stredopoliar a jeho výkon ocenil aj nový zamestnávateľ pochvalou cez instagramový profil.

Duda u "The Canaries" hosťuje do konca aktuálnej sezóny a mužstvu sa bude snažiť pomôcť odlepiť z poslednej priečky. Ukončenie deviatich duelov bez víťazstva bolo krokom správnym smerom, navyše Bournemouth je len o priečku vyššie. "Všetci sa tešíme, pretože sme dosiahli dôležité víťazstvo. Urobili sme, čo od nás tréner chcel. V priebehu náročného zápasu sme hrali kompaktne," hodnotil výkon pre oficiálny klubový web.

Na jedinom góle stretnutia sa síce nepodieľal, no na ihrisku si s novými ofenzívnymi spoluhráčmi rozumel dobre. "Sú šikovní. Radi hrajú na množstvo krátkych prihrávok a vytvorili sme si tak veľa príležitostí. Užíval som si, že som s nimi mohol hrať," pochvaľoval si hráč, ktorý robil prvé väčšie futbalové kroky v Košiciach. Angličania od neho chceli porovnať aj ich najvyššiu súťaž s tou nemeckou. "Ťažko sa to porovnáva po jedinom zápase, ale môžem povedať, že to bolo o čosi rýchlejšie a taktickejšie," zhrnul ligu, na ktorú si bude zvykať. Už v najbližších kolách sa môže tešiť na zaujímavé konfrontácie. V stredu bude Norwich City čeliť Tottenhamu, februrár otvorí jeho stretnutie s krajanom Martinom Dúbravkom, brankárom Newcastle United, a o dva týždne neskôr spozná aj suverénny Liverpool FC.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora