Novinky - 24.04.2020 21:52

Zberateľ Duda a jeho zaujímavá zbierka dresov. Čo na to Stoch?

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Instagram

Nie je žiadnym tajomstvom, že futbalisti si občas po veľkom zápase vezmú suvenír priamo od protihráča, v podobe jeho dresu. Zbierkou sa na svojom instagramovom profile pochválil aj 25-ročný ofenzívny záložník Ondrej Duda. S kusom závisti treba skonštatovať, že tam má viaceré veľmi pekné kúsky. Zároveň má chuť pokochať sa minivýstavou ďalších futbalistov - zberateľov a priamo pod svojím príspevkom vyzval ku zverejneniu fotografie Miroslava Stocha, Vladimíra Daridu a Máriu Mikolajovú.

Zbierka dresov Ondreja Dudu
Zdroj: Instagram

V Premier League síce stihol odohrať zatiaľ len sedem stretnutí, no v rámci nich čelil napríklad Tottenhamu Hotspur, čo bolo druhým duelom vonku vo farbách Norwichu City. Po ňom "vyzliekol" argentínskeho krídelníka Erika Lamelu. Ešte v sezóne 2015/16 si za Legiu Varšava zahral v rámci Európskej ligy dva zápasy proti Neapolu, čo ho oprávňuje vlastniť dres svojho súčasného reprezentačného spoluhráča Mareka Hamšíka, zatiaľ čo v Bundeslige si spomedzi súperov dres vymenil s dortmundským obrancom Lukaszom Piszscekom a záložníkom Jamesom Rodríguezom z Bayernu. V sezóne 2017/18 si Hertha zahrala napríklad aj s Athleticom Bilbao a v zbierke sa vďaka tomu vyníma Iker Muniaín.

Spomienku v podobe dresu si Duda nechal aj na bývalých klubových spoluhráčov Salomona Kaloua a Matheusa Cunhu. Zvyšné kusy odevu sú z reprezentácie. Dvojzápas proti Chorvátsku má slovenský fanúšik v čerstvej pamäti a v kádri vicemajstrov sveta sa to veľkými menami priam hemžilo. Rodák zo Sniny ukoristil Matea Kovačiča a Anteho Rebiča. Až trikrát za ostatné tri roky Slovensko v medzištátnych zápasoch čelilo Ukrajine, ktorej farby háji Jevhen Konopľanka a holandské farby má dres útočníka Wouta Weghorsta, pre ktorého šlo o jeden zo štyroch duelov, v ktorých sa objavil vo farbách Oranjes.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora