Novinky - 08.07.2020 11:00

Škrtel dopadol lepšie ako Ronaldo

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Instagram

Futbalová liga v Turecku sa chýli ku koncu a dramatický boj o titul zvádza Trabzonspor s Basaksehirom Istanbul. Basaksehir má tri kolá pred koncom 5 bodový náskok, ale Trabzonspor má zápas k dobru.

Farby Basaksehiru háji aj slovenský stopér Martin Škrtel, ktorý v strede sezóny na čas vypadol pre zranenie zo zostavy, no po zvyšok ročníka sa radí medzi opory zadných radov. Tak to vnímajú aj miestni fanúšikovia, medzi ktorých sa radí aj nádejný umelec 3Kay. Ten sa špecializuje na divoké maľby, často so športovou tématikou a náš dlhoročný kapitán sa zaradil do zoznamu obdarovaných futbalistov.

Škrtel je na portréte stvárnený v reprezentačnom drese s kapitánskou páskou a pred ním stojí syn, rovnako odetý v reprezentačných farbách. 3Kay si takto spestril svoj pobyt v karanténe a vďaka rozmerom portrétu si pri odovzdávaní mohol dovoliť zachovať patričnú sociálnu vzdialenosť s obdarovaným futbalistom. 35-ročný zadák je pritom súčasťou Basaksehiru od septembra 2019 a turecký futbal predtým okúsil aj vo farbách Fenerbahce. "Snílek a rebel", ako umelec sám seba definuje na instagramovom profile, sa pritom nešpecializuje len na portréty hráčov tohto istanbulského celku.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa 3kay (@3kayart),

Podobnou maľbou v minulosti potešil aj brankára Lorisa Kariusa z Liverpoolu, Paola Maldiniho s trofejou za triumf v Champions League a vo voľnom čase namaľoval aj Mohameda Salaha, Lukasa Podolskeho, Lionela Messiho či ďalšie svetové hviezdy. Celkom evidentne sa vydal nádejnou a zaujímavou cestou, vďaka ktorej prezývka 3Kay môže byť v blízkej budúcnosti stále zvučnejšia. Dnes sa na Instagram teší "len" približne trom tisíckam followerov.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora