Tenis - 01.11.2019 13:33

Turnaj majstrov môže mať aj slovenskú stopu

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/ATP.com

Celoročná snaha, tri veľké tituly a postupová nádej na prestížny Turnaj majstrov v Londýne. To je v skratke tenisový rok 2019 pre slovenského deblového reprezentanta Filipa Poláška. Ten aktuálne bojuje spoločne s Ivanom Dodigom o účasť medzi svetovou elitou.

Kalendárny rok 2019 je pre Filipa Poláška zdá sa prelomový. Po zraneniach, ktoré spôsobili dlhú pauzu, sa na okruh ATP vrátil a to vo veľkom štýle. Ako deblový špecialista sa venuje iba štvorhre a robí správne. Momentálne sa totiž nachádza na 22. mieste svetového rebríčka a spoločne so svojim stálym deblovým partnerom Ivanom Dodigom bojuje o účasť na Turnaji majstrov v Londýne.

Slovensko-chorvátsku dvojicu delí od tohto míľniku len jediné víťazstvo. Aktuálne totiž prebieha turnaj ATP v Paríži, kde sa Polášek s Dodigom prebojovali už do štvrťfinále. Ak v ňom uspejú, zaistia si miestenku do britskej metropoly. Všetko nasvedčovalo tomu, že to v štvrťfinálovom zápase bude tuhý boj so svetovými jednotkami Juanom-Sebastianom Cabalom a Robertom Farahom, no tí o kolo skôr nestačili na dvojicu Rajeev Ram - Joe Salisbury.

Cesta by to papierovo mala byť teda o čosi ľahšia, no podceňovať netreba žiadneho súpera. Už vôbec nie toho, ktorý vyradil nasadenú jednotku turnaja. Napriek tomu sa však Filip Polášek môže zapísať do histórie slovenského tenisu nezmazateľným písmom a potvrdiť tak skvelú tohtoročnú formu. Či sa tak stane, sa dozvieme už dnes večer. Turnaj majstrov tak pre slovenských fanúšikov môže po dlhých rokoch oživiť aj náš reprezentant.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora