Tenis - 02.11.2019 14:55

Berrettini uzavrel osmičku účastníkov ATP Finals v Londýne

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/ATPtour.com

Taliansky tenista Matteo Berrettini sa prebojoval na záverečný turnaj sezóny. ATP Finals si v Londýne zahrá po boku elitných hráčov ako sú Rafael Nadal, Roger Federer, či Novak Djokovič. Zároveň sa stal prvým talianskym tenistom po 41 rokoch, ktorý si účasť na tomto turnaji vybojoval.

Po štvrtýkrát v rade bude zastúpených osem rôznych krajín. Okrem spomínanej štvorice sa v Londýne predstavia aj Daniil Medvedev, Dominic Thiem, Alexander Zverev a Stefanos Tsitsipas. Turnaj sa začína 10. novembra, no už dnes je známe, že sa na ňom predstavia práve títo hráči. Rozhodol o tom včerajší zápas na turnaji v Paríži, kde domáci Gael Monfils prehral s Denisom Shapovalovom a stratil tak možnosť zabojovať o poslednú miestenku medzi elitu.

"Pred pár mesiacmi by som určite nepovedal, že sa môžem kvalifikovať," povedal pre portál ATPtour.com Berrettini. "Som veľmi štastný, že som medzi najlepšou osmičkou. Je to obrovské zadosťučinenie a odmena za skvelú prácu, ktorú odvádzala moja rodina, môj tím a samozrejme ja sám počas celého roka. Teraz sa pripravujem na finálový turnaj," dodal.

Na Turnaji majstrov bude mať zastúpenie aj slovenský tenis a to vďaka Filipovi Poláškovi. Ten si svoju účasť zaistil taktiež včera. Spoločne s Chorvátom Ivanom Dodigom bude bojovať v deblovej časti turnaja. Aktuálne táto dvojica bojuje v Paríži, kde sa nachádza už v semifinále.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora