Tenis - 09.11.2019 16:22

Finále Fed Cupu s netradičným priebehom

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Youtube

V noci na dnes sa v austrálskom Perthe začal finálový zápas Fed Cupu medzi domácou Austráliou a Francúzskom. Najlepšie ženské tenisové reprezentácie bojujú o prestížnu trofej už tradične na konci roka, no priebeh, aký priniesli úvodné dve dvojhry zrejme nečakal nikto.

Stretnutie otvorila konfrontácia medzi Ajlou Tomljanovičovou a Kristinou Mladenovičovou, no aktérky sa na kurte dlho nezdržali. Domáca hráčka totiž získala len jediný gem na svojom podaní a hladko tak Mladenovičovej podľahla dvakrát 1:6.

Ten, kto čakal, že druhá dvojhra medzi svetovou jednotkou Ashleigh Bartyovou a Francúzkou Caroline Garciovou, bude napínavejšia odchádzal domov sklamaný. Dominantný výkon Bartyovej totiž znamenal, že Austrália nielen vyrovnala stav po prvom dni na 1:1. Garciová v zápase nezískala ani gem a z kurtu odchádzala po hanebnej porážke dvakrát 0:6.

Zdroj: sita

V noci na nedeľu pokračuje fedcupové finále zápasmi Bartyovej s Mladenovičovou a Tomljanovičovej s Garciovou. Pri pohľade na výsledky z prvého dňa zabojuje úvodná dvojica o kľúčový bod, ktorý bude chcieť potvrdiť jedna z porazených hráčok a zabezpečiť tak triumf svojej krajine. V prípade, že po dvojhrách bude stav nerozhodný, na rad príde štvorhra.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora