Tenis - 10.11.2019 12:30

Začiatok Turnaja majstrov, v hre aj Polášek

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/ATPtour.com

Osem najlepších singlistov a tiež deblových párov sa stretlo na konci roka už tradične v Londýne. Pozornosť tenisových fanúšikov je upriamená na najväčšie svetové mená, no na svoje si tento rok prídu aj slovenskí fanúšikovia. Našim zástupcom je totiž vo štvorhre Filip Polášek.

Dvojhra so staršou i mladšou generáciou

Najväčšiu pozornosť už tradične pútajú dvojhry. Tento rok to zatiaľ vyzerá tak, že sa turnaja zúčastní celá osmička favoritov. V otváracom dni sa predstavia hneď dvaja obrovskí favoriti na celkový triumf. Novak Djokovič vyzve Mattea Berrettiniho, kým Roger Federer si zmeria sily s Dominicom Thiemom. Do diania však budú chcieť prehovoriť aj hráči z druhej skupiny. Tá sa začína zajtra zápasmi Daniila Medvedeva so Stefanosom Tsitsipasom a Rafaela Nadala s Alexandrom Zverevom. Favoriti v tejto sezóne nie sú iba Nadal, Federer, či Djokovič, na úspech bude pomýšľať tiež vo forme hrajúci Medvedev a taktiež minuloročný šampión Zverev.

Zloženie skupín dvojhry Turnaja majstrov ATP v Londýne:

Skupina Björna Borga:
Novak Djokovič
Roger Federer
Dominic Thiem
Matteo Berrettini

Skupina Andre Agassiho:
Rafael Nadal
Daniil Medvedev
Stefanos Tsitsipas
Alexander Zverev

Štvorhra aj so slovenskou účasťou

V tejto sezóne to však nebude pre slovenských fanúšikov len o dvojhre. Tešiť sa môžu aj na deblové zápasy, kde zrejme budú mať jasného favorita. Dvojica Filip Polášek - Ivan Dodig sa po skvelých výkonoch napokon prebojovala na Turnaj majstrov a svoju púť začne už dnes proti dvojici Lukasz Kubot - Marcelo Melo. Ďalším zápasom "Poláškovej" skupiny je zápas medzi pármi Rajeev Ram - Joe Salisbury a Raven Klaasen - Michael Venus. Menami viac nabitá je však skupina číslo dva. Okrem kolumbijských svetových jednotiek budú o postup bojovať aj Francúzi Herbert s Mahutom, či skúsený pár Rojer - Tecau.

Zloženie skupín štvorhry Turnaja majstrov ATP v Londýne:

Skupina Jonasa Björkmana:
Lukasz Kubot/Marcelo Melo
Rajeev Ram/Joe Salisbury
Raven Klaasen/Michael Venus
Ivan Dodig/Filip Polášek

Skupina Maxa Mirného:
Juan Sebastian Cabal/Robert Farah
Kevin Krawietz/Andreas Mies
Jean-Julien Rojer/Horia Tecau
Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut

Chorvátsko-slovenská doubleová tenisová dvojica I. Dodig a F. Polášek
Zdroj: sita

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora