Tenis - 13.11.2019 16:07

Federer prezradil okolnosti, za akých ukončí kariéru

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Fenomenálny švajčiarsky tenista Roger Federer v týchto dňoch zvádza súboje na londýnskom Turnaji majstrov, kde má zatiaľ vyrovnanú bilanciu 1-1. Prehru s Dominicom Thiemom dokázal napraviť víťazstvom nad Matteom Berrettinim. Tretím súperom tejto skupiny je Novak Djokovič. Hoci dokáže v 38 rokoch stále statočne popreháňať po kurte aj výrazne mladších konkurentov, deň ukončenia kariéry sa jednoznačne blíži a teoreticky nemusí byť až tak ďaleko. Celkom otvorene sa tejto téme v Británii venovali aj novinári a Federer naznačil, kedy by sa tak mohlo stať.

Rozhodujúce slovo budú mať jeho štyri deti. "Cestujem so svojou celou rodinou a dá to veľa práce. Sú odo mňa veľké očakávania a to je vec, ktorá ma drží na kurtoch. Okrem toho je dôležité, aby boli deti na cestách šťastné," povedal dvadsaťnásobný grandslamový šampión, ktorý svoj čas delí medzi príbytky v Dubaji a vo Švajčiarsku. Popri turnajoch pritom plní aj svoje otcovské povinnosti a opísal situáciu, keď jeho ratolesť ochorie počas turnaja a znamená to prebdené noci pred dôležitým zápasom. Robí to však rád a tvrdí, že práve na to sú rodičia.

Prehra s Thiemom značne skomplikovala jeho tohtoročné postupové vyhliadky na ATP Masters. Medzi najlepšiu štvoricu sa pritom neprebojoval len raz, pred šiestimi rokmi. Už vtedy sa považoval za odpísaného a myslel na koniec kariéry, avšak pridal odvtedy ďalšie tri triumfy na veľkých turnajoch - dvakrát na Australian Open a raz na Wimbledone. "Je to zaujímavé, pretože nikto nevie, koľko času mi do konca kariéry ešte ostáva. Skvelé je, že si stále užívame prítomnosť jeden druhého na tour," dodal Švajčiar na margo možného konca kariéry. Ten má prísť vo chvíli, keď uvidí, že niektorého potomka už otcovo športovanie unavuje a nebaví.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora