Tenis - 13.11.2019 22:26

Turnaj majstrov ATP: Skvelý obrat Nadala, dominantný Tsitsipas

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/ATPtour.com/Youtube

Po včerajšom takmer nekonečnom zápase Novaka Djokoviča s Dominicom Thiemom dnes pokračoval program tenisového Turnaja majstrov. Znovu boli na programe štyri zápasy a v rámci dvojhry potvrdil skvelú formu Stefanos Tsitsipas, ktorý sa prebojoval do semifinále. Nečakané problémy majú však svetové jednotky vo štvorhre.

Práve Cabal s Farahom otvorili dnešný program proti dvojici Rojer/Tecau, no pripísali si len druhú prehru na turnaji. Tentokrát 1:2 na sety, avšak ich šanca na postup do semifinále stále žije. V hre je naďalej aj svetová jednotka vo dvojhre, Rafael Nadal. Ten si po brilantnom obrate v treťom sete napokon poradil s Daniilom Medvedevom 2:1 na sety. Španiel však v rozhodujúcom sete prehrával už 0:4, či 1:5 a čelil tiež mečbalu, no hrozbu dokázal odvrátiť a v tajbrejku set získal. Postupové karty však nie sú čisto v jeho rukách a tak aj v prípade víťazstva nad Tsitsipasom bude musieť čakať na výsledok ďalšieho zápasu. 

Zdroj: sita

Večerný program otvorila štvorhra medzi dvojicami Krawietz/Mies a Herbert/Mahut. Z víťazstva sa napokon radoval francúzsky pár, ktorý uspel 2:0 na sety a turnajom zatiaľ prechádza bez straty setu. Posledným zápasom dňa bola konfrontácia Stefanosa Tsitsipasa s Alexandrom Zverevom. Očakával sa vyrovnaný boj, čo zo začiatku obaja hráči potvrdzovali, no potom prevzal opraty do rúk Grék. Ten si víťazstvom 2:0 na sety zabezpečil účasť v semifinále hneď pri svojej premiére medzi elitou.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora