Tenis - 14.11.2019 22:26

Turnaj majstrov ATP: Polášek s Dodigom na záver vyhrali, koniec Djokoviča

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/ATPtour.com/Youtube

Štvrtkový program tenisového Turnaja majstrov rozhodol o osude jednej zo skupín tak vo dvojhre, ako vo štvorhre. Záverečný duel odohrali v Londýne aj Filip Polášek s Ivanom Dodigom, ktorí sa do tretice napokon tešia z víťazstva a z prestížneho turnaja tak neodídu naprázdno.

Program otvorila štvorhra, ktorá mala rozhodnúť o druhom postupujúcom v skupine Jonasa Björkmana. V tomto zápase si zmerali sily páry Kubot/Melo a Ram/Salisbury a po tuhom boji z toho napokon bolo víťazstvo poľsko-brazílskej dvojice v pomere 2:1 na sety. Lukasz Kubot a Marcelo Melo tak doplnili pár Raven Klaasen a Michael Venus na ceste do semifinále. V rámci dvojhry sa v poobedňajších hodinách predstavil už istý semifinalista Dominic Thiem, ktorý tak mohol zápas s Matteom Berrettinim brať ako príjemný tréning pred vrcholom turnaja. Tak sa aj stalo a Talian si pri svojej premiére medzi elitou pripísal historické víťazstvo a to hneď 2:0 na sety.

Zdroj: sita

Zraky nielen slovenských fanúšikov však smerovali najmä na večerný program. V ňom najprv Filip Polášek s Ivanom Dodigom porazili Ravena Klaasena s Michaelom Venusom 2:0 na sety a zaknihovali tak pamätnú výhru pri svojej prvej spoločnej účasti v Londýne, no o slovo sa prihlásili tiež dvaja tenisoví velikáni. Zápas medzi Novakom Djokovičom a Rogerom Federerom totiž mal rozhodnúť o postupujúcom do semifinále. Znamenalo to, že porazený z tohto súboja sa nezúčastní vyraďovacích bojov cez víkend. Lepšie do duelu vstúpil Švajčiar, ktorý zobral Djokovičovi podanie a dopodával prvý set do úspešného konca. Brejk sa mu podarilo získať aj v druhom dejstve a po vynikajúcom výkone na servise sa tak radoval z víťazstva 2:0 na sety a doplnil tak Dominica Thiema v kolónke postupujúcich.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora