Tenis - 15.11.2019 22:32

Turnaj majstrov ATP: Nadal napriek skvelému výkonu končí, do semifinále Zverev

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/ATPtour.com/Youtube

Posledné merania síl v základných skupinách. Taký prívlastok mali dnešné zápasy tenisového Turnaja majstrov. O postup vo dvojhre bojovali hneď traja hráči, keďže jediným istým semifinalistom bol pred dnešným dňom Stefanos Tsitsipas.

Ešte pred Grékom sa však na kurt dostali dva deblové páry. Svetové jednotky Juan-Sebastian Cabal a Robert Farah bojovali o účasť v semifinále proti nemeckej dvojicy Krawietz/Mies, no ani víťazstvo v dvoch setoch nemuselo na postup stačiť. Svoju úlohu Kolumbijčania zvládli, keď vyhrali 2:0 na sety, avšak na definitívu ohľadom ich víkendového vyťaženia si museli ešte počkať. Medzitým sa k slovu dostali Rafael Nadal a Stefanos Tsitsipas. Svetová jednotka potrebovala na uchovanie si nádejí zvíťaziť a to sa po dramatickom priebehu aj podarilo, Nadal zvíťazil 2:1 na sety a uštedril tak Grékovi vôbec prvú prehru na turnaji, či dokonca prvú stratu setu v Londýne.

Zdroj: sita

Večerný program otvorila štvorhra dvojíc Rojer/Tecau a Herbert/Mahut. Druhí menovaní boli jasnými postupujúcimi, avšak Rojer s Tecauom potrebovali uhrať aspoň set, aby sa cez víkend predstavili vo vrcholných zápasoch celého turnaja. To sa napokon nepodarilo. Francúzi vyhrali 2:0 a bez straty setu ovládli skupinu Maxa Mirného. Bodku za základnými skupinami dala dvojica Daniil Medvedev a Alexander Zverev. Matematika bola jasná, ak zvíťazí Medvedev, postupuje Nadal, ak však zvládne vyhrať Zverev, zaistí si postup práve on. Nemec získal súperove podanie hneď v úvode zápasu a ovládol tak prvý set. V druhom dejstve to už bolo značne vyrovnanejšie a o jeho osude musel rozhodovať až tajbrejk. V ňom bol úspešnejší Zverev, ktorý si tak zabezpečil postup do semifinále, v ktorom si zahrá proti Dominicovi Thiemovi.

Program semifinálových zápasov Turnaja majstrov ATP:

Raven Klaasen/Michael Venus - Juan-Sebastian Cabal/Robert Farah
Stefanos Tsitsipas - Roger Federer

Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut - Lukasz Kubot/Marcelo Melo
Dominic Thiem - Alexander Zverev

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora