Tenis - 16.11.2019 22:46

Turnaj majstrov ATP: Vo finále Tsitsipas a Thiem

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/ATPtour.com

Predposledný hrací deň tenisového Turnaja majstrov patril semifinálovým zápasom. Bol to zároveň posledný deň, kedy fanúšikovia videli štyri zápasy. Na programe sú totiž už len finálové duely a to najskôr vo štvorhre a vrcholom turnaja bude finále dvojhry.

Dnešný program otvoril zápas medzi dvojicami Klaasen/Venus a Cabal/Farah. Svetové jednotky z Kolumbie neprežívali príliš vydarený turnaj a tak sa čakal pomerne vyrovnaný duel. Predpoklady sa naplnili a fanúšikovia si vychutnali tuhý boj, po ktorom sa z víťazstva raduje pár Raven Klaasen a Michael Venus. Na kurt sa následne dostali Stefanos Tsitsipas a Roger Federer. Prvé singlové semifinále ponúkalo množstvo otáznikov, na ktoré však mal jasnú odpoveď Grék. Ten v oboch setoch dokázal tenisového velikána brejknúť a po ďalšom skvelom výkone zaknihoval víťazstvo 2:0 na sety. Pri svojej premiére na Turnaji majstrov si tak rovno zahrá o titul.

Zdroj: sita

Večerný program otvoril súboj jediného stopercentného páru proti druhej nasadenej poľsko-brazílskej dvojici. Pierre-Hugues Herbert a Nicolas Mahut však nenechali nič na náhodu a ani v semifinálovom zápase nestratili set. Pár Lukasz Kubot/Marcelo Melo porazili hladko a vo finále tak vyzvú Ravena Klaasena s Michaelom Venusom. Zlatým klincom večera bol vyrovnaný duel Dominica Thiema s Alexandrom Zverevom. Nastupujúca generácia tenistov potvrdila, že o budúcnosť tohto športu bude dôkladne postarané. Rakúšan, ktorý do Londýna pricestoval vo vynikajúcej forme zvládol semifinálový boj a zajtra sa predstaví v súboji o titul proti Tsitsipasovi.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora