Tenis - 17.11.2019 21:50

Turnaj majstrov ATP: Celkovým víťazom Tsitsipas

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner, Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/ATPtour.com/Youtube

Finálový deň prestížneho Turnaja majstrov priniesol fanúšikom dva finálové zápasy. Spoznali sme tak víťazov tak štvorhry, ako aj dvojhry. Kým deblová časť bola jednoznačná aj v súboji o titul, singlové finále prinieslo tuhý boj.

Francúzsky pár Pierre-Hugues Herbert a Nicolas Mahut napokon prešli turnajom ako nôž maslom. Počas celého priebehu totiž nestratili ani set a vo finále si po výsledku 6:3, 6:4 poradili aj s dvojicou Raven Klaasen a Michael Venus. Londýnsky Turnaj majstrov tak bývalé svetové jednotky ukončili s bilanciou 10:0 na sety a potvrdili tým, že trofej je v správnych rukách.

Zdroj: sita

O poznanie iné to bolo vo finále dvojhry. Pri svojich semifinálových víťazstvách pobudli na kurte hodinku a pol. Že bude mať finále ATP Finals v Londýne dlhšie trvanie, výrazne predznamenal už prvý set. Až do tajbrejku držal servis ako Stefanos Tsitsipas, tak aj Dominic Thiem. V koncovke ukázal pevnejšie nervy Rakúšan. O to ráznejšie však vstúpil do druhého setu jeho grécky súper. Prezentoval sa azda najlepším herným úsekom počas celého turnaja a vyrovnaním na 1:1 duel predĺžil.

Rozhodujúci set bol podobný tomu úvodnému. Dostal sa až do tajbrejku, v ktorom napokon uspel Tsitsipas. Ten si pri svojej premiére na Turnaji majstrov pripisuje mimoriadne cenný triumf. Grék bol najmladším účastníkom tohtoročného londýnskeho zápolenia, no napriek tomu sa príležitosti nezľakol a celý turnaj ovládol.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora
Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora