Tenis - 18.11.2019 23:33

Davis Cup Finals: Dominantní Rusi, tesné výhry pre Belgicko a Kanadu

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Daviscupfinals.com

Posledným turnajom prebiehajúcej tenisovej sezóny je finále Davisovho pohára. Ide o nový formát tejto súťaže, v rámci ktorého osemnásť krajín zabojuje o "šalátovú misu". Úvodný deň priniesol v Madride tri zápasy a predstavili sa aj populárne svetové mená.

Po slávnostnom začiatku sa hra na troch rôznych dvorcoch začala a to hneď naplno. Dvojhry, ktoré odštartovali novovytvorený turnaj mali pomerne jasný priebeh a všetky tri tak skončili zhodným výsledkom 2:0. Dramatickejšie to bolo v ďalších súbojoch, kedy sa fanúšikovia vo všetkých prípadoch dočkali trojsetových duelov. O ten najdramatickejší sa postarala dvojica Matteo Berrettini a Denis Shapovalov, ktorá na kurte strávila takmer tri hodiny a o osude stretnutia napokon rozhodli tri tajbrejky. Úspešnejší bol Kanaďan a rozhodol tak o prvom víťazstve svojej krajiny. Rovnaký osud postretol aj ďalšie dve stretnutia. Po dvojhrách teda bolo jasné, že víťazmi úvodného dňa budú okrem Kanady aj Rusko a Belgicko.

Zdroj: sita

Deblové zápasy hrané na záver celého dňa tak rozhodovali najmä o počte setov a gemov, ktoré každá krajina dnes získa. Do hry sa dostali napríklad aj Juan-Sebastian Cabal s Robertom Farahom a to napriek tomu, že ešte v sobotu bojovali o finále Turnaja majstrov v Londýne. Belgický pár Gille/Vliegen ich však poriadne potrápil a diváci tak opäť videli trojsetové zápolenie. Štvorhry odohrali hráči aj v ďalších zápasoch a tak je prvý deň finálového turnaja Davis Cupu minulosťou. Už zajtra je však na programe šesť zápasov. Úvodné tri sa začínajú už od jedenástej hodiny.

Davis Cup Finals, výsledky 1. hracieho dňa - Pondelok, 18.11.2019

Taliansko - Kanada 1:2
Fabio Fognini - Vasek Pospisil 6:7, 5:7
Matteo Berrettini - Denis Shapovalov 6:7, 7:6, 6:7
Berrettini/Fognini - Pospisil/Shapovalov 6:2, 3:6, 6:3

Chorvátsko - Rusko 0:3
Borna Gojo - Andrey Rublev 3:6, 3:6
Borna Čorič - Karen Chačanov 7:6, 4:6, 4:6
Dodig/Mektič - Chačanov/Rublev 6:7, 4:6

Belgicko - Kolumbia 2:1
Steve Darcis - Santiago Giraldo 6:3, 6:2
David Goffin - Daniel Elahi Galan Riveros 3:6, 6:3, 6:3
Gille/Vliegen - Cabal/Farah 7:6, 4:6, 6:7

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora