Tenis - 23.11.2019 01:08

Davis Cup Finals: Rusko v semifinále, postupujú aj Briti a Španieli

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Daviscupfinals.com

Vo včerajšom programe sa okrem záverečných duelov základných skupín odohralo aj úvodné štvrťfinálové stretnutie. V ňom uspeli Kanaďania, ktorí si poradili s Austráliou 2:1 na zápasy. V tejto chvíli už premožitelia Slovenska v baráži o účasť na tomto turnaji poznajú aj svojho semifinálového súpera.

Dnešný program totiž pozostáva zo zvyšných troch štvrťfinálových stretnutí. To úvodné určilo najbližšieho súpera kanadskému tímu. Doposiaľ suverénne Srbsko sa v boji o najlepšiu štvorku postavilo Rusku. Lenže srbský tenista Filip Krajinovič mal v otváracej dvojhre veľké problémy s Andreyom Rublevom. Rus dominoval a prisúdil tak prvý bod svojej krajine. Stretnutie však vzápätí vyrovnal Novak Djokovič, ktorý taktiež na kurte dominoval a zdolal Karena Chačanova hladko dvakrát 6:3. O osude druhého štvrťfinále teda rozhodovala štvorhra, ktorá sa po dramatickom vývoji dostala až do tretieho setu. V ňom napokon uspeli reprezentanti Ruska a zaistili si tak účasť v zajtrajšom semifinále.

Zdroj: sita

Večerný program patril zvyšným dvom štvrťfinálovým stretnutiam. Od konfrontácie Veľkej Británie s Nemeckom sa očakával vyrovnaný priebeh, no rozhodnuté bolo už po dvojhrách. Tie vyhrali Briti zásluhou Edmunda a Evansa a tak sa štvorhra napokon ani nehrala. Naopak Španieli si s Argentínou deblový zápas zahrali, keďže v singloch uspeli Pella a Nadal. Kým Argentínčan sa na svoj triumf nad Carreňom-Bustom natrápil, svetová jednotka doslova sfúkla z kurtu Schwartzmana. V búrlivej atmosfére tak prišla na rad štvorhra, ktorá sa po napínavom priebehu stala korisťou Španielov. Tí si zajtra opäť vo večerných hodinách zmerajú sily v súboji o finále práve s Veľkou Britániou.

Davis Cup Finals, výsledky štvrťfinále - Piatok, 22.11.2019

Srbsko - Rusko 1:2
Filip Krajinovič - Andrey Rublev 1:6, 2:6
Novak Djokovič - Karen Chačanov 6:3, 6:3
Djokovič/Troicki - Rublev/Chačanov 4:6, 6:4, 6:7

Veľká Británia - Nemecko 2:0*
Kyle Edmund - Philipp Kohlschreiber 6:3, 7:5
Daniel Evans - Jan-Lennard Struff 7:6, 3:6, 7:6
*štvorhra bola zrušená

Argentína - Španielsko 1:2
Guido Pella - Pablo Carreňo-Busta 6:7, 7:6, 6:1
Diego Schwartzman - Rafael Nadal 1:6, 2:6
Gonzalez/Mayer - Granollers/Nadal 4:6, 6:4, 3:6

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora