Tenis - 24.11.2019 00:36

Davis Cup Finals: Vo finále Kanada a Španielsko

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Daviscupfinals.com

Predposledný deň novovytvoreného finálového turnaja Davisovho pohára priniesol semifinálové boje. Najlepšie štyri tímy sa stretli v súboji o finále, ktoré je na programe zajtra. V hre boli stále aj Kanaďania, ktorí vo februári tohto roka vyradili v rámci kvalifikácie slovenský daviscupový tím 3:2 na zápasy.

Dnešný program odštartovala v doobedňajších hodinách konfrontácia Ruska s Kanadou. Oba tímy prežívajú vydarený turnaj a to chceli zúročiť práve v semifinálových bojoch. Ako prví sa na kurt postavili Andrey Rublev a Vasek Pospisil. Obaja na turnaji ešte neprehrali a tak bojovali o to, komu neporaziteľnosť vydrží. Štvrtú výhru v rade si na Davis Cup Finals pripísal ruský mladík Rublev po úspechu 2:0 na sety. Následne na seba narazili ďalší talentovaní hráči Karen Chačanov a Denis Shapovalov. Očakávaná dráma napokon priniesla víťazstvo kanadského hráča, ktorý tak vyrovnal stav stretnutia na 1:1 a o postupujúcom do finále tak rozhodovala štvorhra. Tú napokon po ďalšom tuhom boji zvládli Kanaďania a oslavujú tak postup do finále, v ktorom sa zajtra stretnú s víťazom duelu Veľká Británia - Španielsko.

Zdroj: sita

Večerný program otvoril zápas medzi Kyleom Edmundom a Felicianom Lopezom. V ňom uspel favorizovaný Brit a výsledkom 2:0 na sety poslal svoju krajinu do vedenia. Následne sa však na dvorec postavil domáci "kráľ" Rafael Nadal. Svetová jednotka sfúkla z kurtu Daniela Evansa po výsledku 6:4, 6:0 a o osude stretnutia tak rozhodovala záverečná štvorhra. Do nej za Britov nastúpila skúsená deblová dvojica Jamie Murray/Neal Skupski, kým za Španielov sa na kurte predstavili rovnakí hráči ako vo dvojhre a teda Rafael Nadal s Felicianom Lopezom. Nadal znovu ukázal svoju extratriedu a napriek tomu, že štvorhru tradične nehráva, bol na kurte najlepším hráčom. Spoločne s Lopezom uspeli po dvoch tajbrejkoch a zaistili tak Španielom postup do finále, v ktorom v nedeľu popoludní vyzvú Kanadu.

Davis Cup Finals, výsledky semifinále - Sobota, 23.11.2019

Rusko - Kanada 1:2
Andrey Rublev - Vasek Pospisil 6:4, 6:4
Karen Chačanov - Denis Shapovalov 4:6, 6:4, 4:6
Rublev/Chačanov - Pospisil/Shapovalov 3:6, 6:3, 6:7

Veľká Británia - Španielsko 1:2
Kyle Edmund - Feliciano Lopez 6:3, 7:6
Daniel Evans - Rafael Nadal 4:6, 0:6
J. Murray/Skupski - Nadal/Lopez 6:7, 6:7

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora