Tenis - 23.11.2019 11:33

Slovenské semifinále v Portugalsku

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Napriek tomu, že sa tenisová sezóna pomaly blíži ku koncu, na úrovni Challengerov ešte pokračuje. V portugalskom meste Maia momentálne jeden z nich prebieha a slovenským fanúšikom robia radosť hneď dvaja hráči. Andrej Martin a Jozef Kovalík sa v rámci vzájomného zápasu stretnú v dnešnom semifinále!

O čosi jednoduchšiu cestu medzi štyroch najlepších mal desiaty nasadený Kovalík, ktorý pri svojom ťažení doposiaľ nestratil ani set. Prvý nasadený Martin prišiel o set v osemfinále, no okrem tohto menšieho zaváhania to je taktiež pomerne hladká cesta pavúkom. Naposledy sa táto dvojica vo vzájomnom dueli stretla pred zhruba rokom a pol na Challengeri v Ríme. Úspešnejší bol Kovalík, ktorý zvíťazil 2:0 na sety. Aj v predošlých vzájomných zápasoch vyhral mladší z našich reprezentantov. Kovalík aktuálne ťahá šnúru štyroch víťazstiev nad Andrejom Martinom, no dvakrát z toho bol Martin nútený zápas skrečovať.

Zdroj: sita

Dnešné semifinále je na programe od šestnástej hodiny. Hrá sa na antuke v hale a už teraz má Slovensko istotu účastníka vo finále. Obaja naši reprezentanti obľubujú antuku, na ktorej trávia väčšinu tenisovej sezóny. Mohol by to byť teda vyrovnaný a zaujímavý duel, ktorý rozhodne o druhom finalistovi. Prvým semifinálovým zápasom je totiž duel Francúza Lestienna s domácim Portugalcom Dominguesom. Obaja sú však v rebríčku ATP postavený nižšie ako slovenská dvojica.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora