Tenis - 24.11.2019 21:18

Davis Cup Finals: Španielsko celkovým víťazom!

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Daviscupfinals.com

Celotýždňová snaha osemnástich krajín s jediným cieľom a to získať Davisov pohár sa blíži ku svojmu koncu. Fanúšikovia videli množstvo napínavých, ale aj jednoznačných zápasov, no víťaz môže byť len jeden. Po včerajšku bolo jasné, že si o "šalátovú misu" zahrajú reprezentanti Kanady a domáceho Španielska.

Kanaďania sa na finálový turnaj prebojovali po víťazstve 3:2 nad slovenským daviscupovým tímom vo februári tohto roka. Po spanilej jazde sa však prepracovali až do finále a zaistili si tiež účasť v nasledujúcom ročníku, kde sa okrem nich s určitosťou predstavia aj Španieli, Rusi, Briti, Srbi a Francúzi. Práve domáci Španieli mali miestenku na záverečný turnaj istú z pozície hostiteľskej krajiny, no najmä zásluhou Rafaela Nadala prežívajú mimoriadne úspešný týždeň. Vo finále to tak bude nielen súboj Kanady so Španielskom, ale aj Európy s Amerikou.

Zdroj: sita

Úvodnú dvojhru mali na starosti Félix Auger-Aliassime a Roberto Bautista Agut. Hráči, ktorí vo štvrťfinále, ani semifinále nehrali teda dostali šancu zabojovať priamo vo finále. Kanaďan dokonca nenastúpil počas týždňa ani raz, no v prvom sete sa zdatne držal. Napriek tomu zápas prehral a Španieli tak viedli 1:0. Následne sa na kurt dostal Denis Shapovalov s domácou legendou Rafaelom Nadalom. Prvý set vyznel jasne v prospech svetovej jednotky, no ten druhý už bol o poznanie vyrovnanejší. Nadal však zúročil skúsenosti a zápas doviedol do víťazného konca. Priniesol tak Španielom v poradí šiestu "šalátovú misu" v histórii tejto súťaže.

Davis Cup Finals, výsledky finále - Nedeľa 24.11.2019

Kanada - Španielsko 0:2
Félix Auger-Aliassime - Roberto Bautista Agut 6:7, 3:6
Denis Shapovalov - Rafael Nadal 3:6, 6:7

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora