Tenis - 25.11.2019 15:44

Formát Davis Cupu s veľkým nedostatkom

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Youtube

Nový formát prestížnej tenisovej súťaže ukázal okrem skvelých športových príbehov aj nedostatky, ktoré zrejme budú predmetom diskusií smerom k ďalšiemu ročníku. Išlo najmä o časy zápasov, ktoré sa pri dramatickom priebehu nestihli dohrávať vo vopred stanovenom harmonograme.

Najväčšiu odchýlku zaznamenali usporiadatelia v stredu. Keďže sa na jednom z dvorcov dohrávala takmer nekonečná štvorhra Argentíny s Nemeckom, zápas USA-Taliansko začal o poznanie neskôr ako mal. Svoju rolu v tomto prípade zohrali aj trojsetové dvojhry Opelku s Fogninim a Fritza s Berrettinim. To však ani zďaleka neboli jediné dramatické zápasy.

Podobný priebeh totiž mala aj nasledujúca štvorhra, ktorá sa začala až päť minút po pol druhej ráno. Komu tento čas mohol vyhovovať sú však práve americkí deblisti. V Spojených štátoch totiž v tomto čase panoval večer a tak sa mohlo zdať, že by práve Querrey so Sockom mohli mať v zápase výhodu. Ten napokon trval viac ako dve a pol hodiny a tak sa skončil až po štvrtej ráno. Slušná porcia tenisu, čo poviete?

Američanov síce tento nedostatok zrejme trápil najmenej, keďže vyhrali, no napokon im postup zo skupiny tesne ušiel. Treba však prihliadať aj na rozhodcov, zberačov loptičiek, či kameramanov, ktorí mali za sebou mimoriadne dlhú šichtu. Stretnutia končiace po polnoci sa hrali takmer každý deň, čo organizátorov prinútilo posunúť celý program o polhodinu skôr. To však príliš veľa nerieši a tak má ústredná postava organizačného výboru futbalista Gerard Pique smerom k budúcemu ročníku o čom premýšľať.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora