Tenis - 31.12.2019 13:17

Murray bližšie ku koncu kariéry? Odhlásil sa z Australian Open

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/sita

Andy Murray má pre svoje búrlivé správanie na kurtoch veľa neprajníkov, no emotívna povaha mu zároveň u mnohých sympatie pridáva. Aj preto je jeho tenisová budúcnosť stále ostro sledovanou témou, no v 32 rokoch to vôbec nevyzerá ružovo. Zdalo sa, že problémy s bedrami prekonal, vrátil sa naspäť na kurty a v priebehu augusta až novembra odohral osemnásť singlových duelov. Začiatok nového ročníka však opäť vynechá a odhlásil sa z Australian Open. Turnaj je preňho úspešný a prekliaty zároveň. Hneď päťkrát sa vo dvojhre prepracoval do finále, no trofej nedvíhal nad hlavu ani raz.

Práve minuloročný austrálsky grandslamový turnaj pripravil najväčší otáznik jeho doterajšej kariéry a so slzami v očiach hlásil, že končí. Po operácii bol v druhej polovici sezóny schopný opäť bojovať, ale symbolicky na pôdu v Melbourne s raketou v ruke nevstúpi. "Tvrdo som pracoval na tom, aby som bol schopný hrať na najvyššej úrovni. Zdravotné problémy sú však späť a zatiaľ som sa ich nezbavil. Nechcem tak nič unáhliť a radšej si dám pauzu," ohlásil Škót tlačovou správou.


Symbolom Murrayho návratu bol triumf v belgických Antverpách, kde vo finále zdolal Wawrinku

Ako správny bojovník, priznal aj sklamanie z toho, že sa víťazoslávne nepredstaví opäť na Australian Open, keďže na tom tvrdo pracoval. Je však presvedčený, že toto rozhodnutie mu umožní v budúcnosti ešte desiatky zápasov úspešne a bezbolestne absolvovať. Veď na okruhu ATP bol v sezóne 2019 vyhlásený za "navrátilca roka", čím mal započať jeho návrat do popredia svetového renkingu. Momentálne mu patrí 125. miesto, no v minulosti už okupoval pozície na absolútnej špičke a hneď trikrát ovládol turnaj veľkej štvorky.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Andy Murray (@andymurray),

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora